A. Siaurusevičius nori toliau vadovauti LRT (paaiškėjo visi kandidatai) | Diena.lt

A. SIAURUSEVIČIUS NORI TOLIAU VADOVAUTI LRT (PAAIŠKĖJO VISI KANDIDATAI)

Uždarame LRT tarybos posėdyje antradienį paaiškėjo visi 12 pretendentų į LRT generalinio direktoriaus postą. Trys kandidatai nesutiko viešinti savo pavardžių.

Atplėšus kandidatų pateiktus vokus su reikiamais dokumentais, paaiškėjo, kad kvalifikacinius reikalavimus atitiko ir į pokalbį kovo 20 d. bus kviečiami 12 kandidatų. Devyni pretendentai sutiko būti atskleisti. Tai Artūras Račas, Monika Garbačiauskaitė-Budrienė, Audrius Siaurusevičius, Aldaras Stonys, Bernardas Gailius, Arūnas Valinskas, Justas Senapėdis, Kristupas Augustas Krivickas ir Zigmas Vaišvila.

Po dviejų savaičių pretendentai pristatys savo programas uždarame LRT tarybos posėdyje, po kurio įvyks balsavimas.

ELTA primena, kad LRT tarybai vadovauja Vilniaus universiteto profesorius Žygintas Pečiulis, jos nariai yra dailėtyrininkė Jolita Jablonskienė, poetas, eseistas, vertėjas Kornelijus Platelis, Kauno arkivyskupijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas, žurnalistas, rašytojas Liudvikas Gadeikis, signataras Vytautas Plečkaitis, dailininkas Raimondas Savickas, teisininkė Giedrė Lastauskienė, žurnalistė Dalia Kutraitė-Giedraitienė, Vilniaus universiteto profesorė Vilija Targamadzė, teisininkas Andrius Puksas, Mykolo Romerio universiteto profesorius Darijus Beinoravičius.

Nacionalinis transliuotojas išlaikomas iš mokesčių mokėtojų lėšų. Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija jungia 3 televizijos kanalus, 3 radijo programas ir interneto portalą.

Prezidentės patarėjas: dviejų kadencijų pakanka

Dviejų kadencijų vadovams viešajame sektoriuje pakanka, kalbėdamas apie nacionalinio transliuotojo LRT konkursą teigia prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė.

Antradienį atplėšiami 12 kandidatų į LRT vadovo postą vokai. Neoficialiomis žiniomis, tarp dalyvaujančių konkurse yra ir dvi kadencijas LRT vadovaujantis Audrius Siaurusevičius.

„Prezidentė ne kartą yra išsakiusi ir laikosi principo, kad apskritai viešajame sektoriuje dvi kadencijos tikrai yra pakankamas laikas. Tiek institucijai, tiek asmenims yra sveika atsinaujinti, nesuaugti su sistema. (...) Dabar matome, kad yra pasiūlytos Vyriausybės įstatymo pataisos, kur irgi siūloma įvesti ribotas kadencijas ir nacionaliniame transliuotojuje“, - „Žinių radijui“ antradienį teigė M. Lingė.

Jis neigė, kad šalies vadovė Dalia Grybauskaitė bando daryti spaudimą dėl to, kas taptų LRT vadovu.

„Kad įvairių spekuliacijų vyksta viešojoje erdvėje, tai tikrai nėra pirmas ir vienintelis atvejis, tų spekuliacijų vertinti rimtai mes negalime. Prezidentė deleguoja savo kandidatus, siūlo kandidatus į įvairias institucijas ir komisijas. Didžiąja dalimi turi būti užtikrinamas tų pačių komisijų savarankiškumo klausimas. Tikrai nėra iki šios dienos buvusių man žinomų pokalbių ar susitikimų su atskirais tarybos nariais, arba duodamų kažkokių nurodymų. Tai yra įstatymu suteikta teisė tarybai rinkti“, - tikino jis.

Anot M. Lingės, jeigu paliečiami jautrūs klausimai, „iš karto keliama vėliava - oi, čia Prezidentė. Tai spekuliacijų įvairių būna“.

Kultūros ministerija pasiūlė riboti LRT vadovų, taip pat muziejų, bibliotekų ir kultūros centrų vadovų kadencijas iki dviejų iš eilės.

Gairės: LRT, vadovas, konkursas
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

žiūrovas

Vargšas Valinskas, ir tas braunasi. Seniai vežė priteistus centus... Vienintelis tinkamas kandidatas - B. Gailius.

Jėzau su Marija.

tik ne Ačas ar Vaišvilas!

varyk

i bolerine skydineje jau buvai soc...deme.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS