„Maisto bankas“: šiemet išsaugota beveik 4,8 tūkst. tonų maisto | Diena.lt

„MAISTO BANKAS“: ŠIEMET IŠSAUGOTA BEVEIK 4,8 TŪKST. TONŲ MAISTO

  • 2

Per aštuonis šių metų mėnesius Lietuvoje nuo iššvaistymo pavyko išsaugoti 4,79 tūkst. tonų maisto, penktadienį pranešė labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“.

Pasak jo, lyginant su ankstesniais metais, tai yra rekordinis per tokį laikotarpį fiksuotas  organizacijos išsaugoto maisto kiekis.

„Didžiausią įtaką išaugusiam išgelbėto maisto kiekiui daro ypač sustiprėjusi „Maisto banko“ partnerystė su Lietuvos ūkininkais,“ – pranešime sakė „Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius.

Pasak jo, iš ūkių surenkamų atliekamų vaisių ir daržovių kiekis, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo daugiau nei keturis kartus.

S. Gurevičiaus teigimu, „Maisto bankas“ šiemet turi daugiau galimybių priimti didesnius maisto kiekius, surinkti derlių iš laukų ar tiesiai iš ūkininkų sandėlių, jį perpakuoti. 

Žemės ūkio ministerijos užsakymu atliktas tyrimas rodo, kad Lietuvoje per metus prarandama 393,8 tonos maisto. Didžiausia dalis – 61 proc. prarandama namų ūkiuose, žemės ūkyje (21 proc.), pas prekybininkus (12 proc.).  

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

??

Pirkau iš Norfos 9 proc. riebumo varškę, nepažiūrėjau kad galiojimo laikas buvo pirkimo dienos. Kitą dieną pakelis buvo išsipūtęs, varškė surūgusi. Arba vaisiai ir daržovės - jei nespėjai per dieną kitą suvalgyti - tai pačiam tenka išmesti ir daryti labdarą prekybininkams.

Anonimas

čia parodoma parduotuvių gobšumas geriau išmes bet kainos nenuleis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS