Mažeikiuose kilo įtarimų, kad įmonė slepia 30 darbuotojų, grįžusių iš Italijos | Diena.lt

MAŽEIKIUOSE KILO ĮTARIMŲ, KAD ĮMONĖ SLEPIA 30 DARBUOTOJŲ, GRĮŽUSIŲ IŠ ITALIJOS

  • 24

Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotoja Lina Rimkienė socialiniame tinkle prašo suklusti mažeikiškių. 

„Mūsų žiniomis vakar, kovo 10 d., į Mažeikius parvažiavo apie 30 Italijos Šiaurės regione ilgą laiką dirbusių mažeikiškių. Mums žinomi darbuotojai slepia įmonės duomenis. Nėra žinių, ar visi grįžę yra užpildę anketas ir tinkamai užsiregistravę stebėsenai. Reikalinga visų jūsų pagalba – jei žinote, kad iš Italijos grįžo ten dirbęs jūsų pažįstamas asmuo ir nesilaiko vyriausybės rekomendacijų – nėra užsiregistravęs, nesilaiko karantino, blogai pasijutęs nesikreipia 112 – praneškite nurodytu telefonu apie tai patys arba rašykite asmenine žinute“, – rašė L. Rimkienė.

Anot moters, situacija Lietuvoje darosi grėsminga, nes visi šiuo metu koronaviruso atvejai nustatyti žmonėms, kurie grįžo iš Italijos. 

L. Rimdeikienė priminė, kad reikia saugotis patiems ir saugoti savo artimuosius: „Jei patys esate grįžę iš Italijos – registruokitės ir laikykitės karantino. Jei blogai pasijutote, jokiu būdu neikite į polikliniką ar ligoninę! Skambinkite 112! Jus paims iš namų“, – rašo L. Rimkienė.

„Facebook“ įrašas.

Kaip praneša portalas delfi.lt, Mažeikių rajono savivaldybės atstovams informacijos apie galimai iš Italijos šiaurės grįžusią darbuotojų pamainą neteikianti bendrovė gali sulaukti teisėsaugininkų vizito.

Vyriausybės informavimo grupės vadovas Giedrius Surplys portalą informavo, kad situacija dėl Mažeikių žinoma ir SAM ministrui Aurelijui Verygai. „Paaiškinome, kokie galimi teisėti veiksmai, ką savivaldybė privalėtų padaryti. Mes taip pat savo ruožtu tikriname gautą informaciją, apie kurios rezultatus informuosime visuomenę“, –  sakė G. Surplys.

Tuo tarpu pačios įmonės atstovas teigia, kad jų įmonės darbininkai iš tiesų dirba Italijoje, ir šiomis dienomis viena pamaina grįžo.

„Nei vienas iš jų neserga, visi darbuotojai instruktuoti, visi žino, ką jiems daryti. Jie grįžę pasiima dviejų savaičių nedarbingumo lapelius ir būna karantino sąlygomis. Tai šitą mūsų darbininkai žino, ir taip jie elgiasi“, – portalui delfi.lt sakė įmonės atstovu prisistatęs asmuo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Gintas

Jie ką,visiški idijotai?Tuoj pat visus surinkti ir į karantinas.Tai žmonės be jokio atsakomybės jausmo

Kavenska

Atsiprašau,koks biuletenis,paprasta pateisinimo pažymą,niekur neina,o greičiausią nelegaliai dirbo,tai apkres daug žmonių,o kas mokės už gydymą????

Anonimas

Vai vai... Kaip baisu... O apie fursitus kiekvieną dieną važiuojančius į Italiją ir grįžtančius į Lietuvą nepagalvojate? Aišku, kad ne :D:D:D Klaunai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS