Medikai diskutuos apie bendrus tikslus, profesinių sąjungų veiklos stiprinimą | Diena.lt

MEDIKAI DISKUTUOS APIE BENDRUS TIKSLUS, PROFESINIŲ SĄJUNGŲ VEIKLOS STIPRINIMĄ

Lietuvos medikų sąjūdis asociacijos narių visuotiniame susirinkime šeštadienį diskutuos apie profesinių sąjungų veiklos stiprinimą, svarstys, kaip siekti medikus vienijančių tikslų.

Diskusijoje apie profsąjungų veiklos tikslus, uždavinius, veiklą Lietuvoje ir užsienyje dalyvaus medikus vienijančių profesinių sąjungų, mokslininkų iniciatyvos atstovai.

Asociacija taip pat rinks du tarybos narius, spręs dėl narystės mokesčio dydžio.

Lietuvos medikų sąjūdis kelia reikalavimą gydytojų ir rezidentų darbo užmokestį didinti 30 procentų. Šalies medikų atlyginimai vidutiniškai 20 proc. kils nuo gegužės, tuo metu vėlesniuose kursuose dar studijuojantiems gydytojams – rezidentams – algos apie 10 proc. kyla nuo šių metų sausio.

Sveikatos apsaugos ministerija šią savaitę pristatė planus gerinti rezidentų padėtį – bus siekiama, jog nuo kitų metų visos medikų rezidentų pajamos būtų apdraustos, šį rugpjūtį tikimasi pradėti jiems įvesti etapines kompetencijas, o Seimo pavasario sesijai žadama pateikti medikų padarytos žalos atlyginimo modelį.

Medikų sąjūdžio atstovas Vytautas Kasiulevičius yra sakęs, kad bendruomenė neketina rengti protestų iki balandžio ir lauks Vyriausybės žadėtų pokyčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Justus

Atrodo mokyti žmonės medikai, dėstytojai, mokytojai, o kaulija pinigų kaip bemoksliai. Iš kur atsiras pinigų, kol 70 % BVP naudosis saujelė turtingiausių nemokėdami nei tų 15% mokesčių surasdami lengvatas sukurtas jiems. Visiems kitems lieka 30%. Niekas nereikalauja kardinaliai pertvakyti visą mokesčių sistemą pagal europinį, skandinavišką modelį. Įvesti visų pajamų progresyvinius mokesčius, apmokestinti didelį nekilnojamą turtą. Tik tada atsiras pinigų mokslui, medicinai, pesijoms, kaip ir visam pažangiam pasaulį. BVP kuria ne saujelė turtingiausių, o visi dirbantys Lietuvos žmonės

Kolegos

Mieli kolegos , ar nepamirsote pakviesti G.Abeciuno ir K.Grigonio pasidalinti patirtimi kaip galima isvaistyti vienos ligonines ( K K L ) lesas sunkiai suvokiamu mastu ?

!

atrodo jog medicinos darbuotojai valstybeje nereikalingi kaip ir pensininkai , ' gyvenkit kaip ismanot - is jusu jokios materialios naudos'
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS