Migracijos departamento vadovė žada skųsti neigiamą jos veiklos įvertinimą | Diena.lt

MIGRACIJOS DEPARTAMENTO VADOVĖ ŽADA SKŲSTI NEIGIAMĄ JOS VEIKLOS ĮVERTINIMĄ

Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė rengiasi skųsti vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno jai skirtą neigiamą veiklos įvertinimą.

„Kadangi jau įsigaliojo ministro įsakymas, kur mane vertina nepatenkinamai, su tuo nesutinku, dėl to skųsiu sprendimą teismui“, – BNS ketvirtadienį sakė E. Gudzinskaitė.

Prieš mėnesį pateiktame Vidaus reikalų ministerijos parengtame įvertinime nurodyta įvairių E. Gudzinskaitės trūkumų organizuojant departamento veiklą. Nustatyta, kad departamente kyla problemų dėl žmogiškųjų išteklių, finansų valdymo, netinkamai įvertinamų ir sprendžiamų departamentui kylančių problemų, operatyvios komunikacijos su visuomene, strateginio mąstymo stokos.

Nepasitikėjimą vadove išreiškęs E. Misiūnas panaikino 15 proc. priedą prie atlyginimo ir žadėjo prie jos vertinimo grįžti po pusės metų. Sulaukusi antro neigiamo įvertinimo, E. Gudzinskaitė galėtų būti atleidžiama iš pareigų.

Departamento vadovė sako, kad nurodytos problemos kyla ne dėl jos veiksmų, o dėl objektyvių aplinkybių – išaugusių imigracijos srautų.

„Pagrindinis argumentas, kad mes vėluojame prašymus nagrinėti. Mano atsakymas yra, kad vėluojame nagrinėti ne dėl to, kad darbas blogai organizuotas. Priešingai – gerai organizuotas, bet emigracijos apimtys yra tokios, kad turimi etatai neleidžia visų prašymų išnagrinėti laiku“, – tikino ji.

E. Gudzinskaitės nesutarimai su E. Misiūnu kyla ir dėl to, jog siekiant spartesnio darbo nagrinėjant užsieniečių prašymus, buvo numatyta įsteigti papildomų 12 etatų. Ministras priekaištauja, kad E. Gudzinskaitė nepasirūpino, jog nauji žmonės būtų įdarbinti laiku, tuo metu pati departamento vadovė tikino reikiamų ministerijos sprendimų dėl naujų etatų sulaukusi tik gruodžio pabaigoje.

Šiuo metu, pasak jos, užpildyti 8 iš 12 naujų etatų, likusių darbuotojų kol kas ieškoma.

Vyriausybė siekia reformuoti migracijos sistemą. Trečiadienį Ministrų kabinetas pritarė pertvarkos principams, kuriais didžioji dalis migracijos klausimų būtų perduoti spręsti Migracijos departamentui. Jis perimtų šiuo metu policijos vykdomas migracijos funkcijas – pilietybės klausimus, Lietuvos piliečių pasų, asmens tapatybės kortelių, vizų išdavimą, naikinimą, konsultacijas, tuo metu nelegalios migracijos kontrolė, vizų išdavimas ir naikinimas, užsieniečių keliamų grėsmių vertinimas liktų Valstybės sienos apsaugos tarnybai.

Dėl E. Gudzinskaitės vėl teisinasi E. Misiūnas

Nepaisant to, kad Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė ruošiasi skųsti vidaus reikalų ministro Eimučio Misiūno jai skirtą neigiamą veiklos įvertinimą, kritika jos atžvilgiu nesibaigia.

Ketvirtadienį Vyriausybės valandoje Seimo narys Gintaras Steponavičius kreipėsi į vidaus reikalų ministrą E. Misiūną dėl kelių aukštos kvalifikacijos Ukrainos piliečių, dirbančių Lietuvoje.

G. Steponavičius pasakojo, kad ukrainiečių verslininkai Seimo nariui skundėsi, jog nepavyksta susitvarkyti reikiamus dokumentus Migracijos departamente.

„Jų (ukrainiečių verslininkų - ELTA) procedūros gauti leidimus gyventi skubos tvarka nėra nagrinėjamos laiku, jie susimoka apvalias sumas už pagreitintą procedūrų tvarkymą, gauna neigiamus atsakymus, kad nėra spėjama padaryti“, - kalbėjo Seimo narys.

E. Misiūnas po G. Steponavičiaus gūžčiojo pečiais ir teigė, kad tokia situacija yra skaudi žaizda. Ministras kalbėjo, kad Migracijos departamentui buvo numatyti papildomi darbuotojai.

„Aš vis sulaukęs tokio komentaro pasiklausiu vadovės (E. Gudzinskaitės - ELTA), kokia yra stadija, kodėl nesugeba užtikrinti tų terminų vykdymo, nes įsteigiant naujas pareigybes, skiriant papildomą finansavimą buvo žadėta, kad tos problemos spręsis. Bet jos tęsiasi ir nesimato pabaigos“, - neslėpdamas nusivylimo Migracijos departamento darbu kalbėjo ministras.

E. Misiūnas paprašė, kad G. Steponavičius apie minimą atvejį suteiktų daugiau informacijos ir pažadėjo pasidomėsiantis pats šia problema.

Migracijos departamentui sulaukus kritikos, kad užsieniečiai laiku negauna vizų ir jis tinkamai neatlieka funkcijų, vidaus reikalų ministras E. Misiūnas vasario viduryje nepatenkinamai įvertino departamento vadovės E. Gudzinskaitės veiklą ir panaikino kvalifikacinę direktorės kategoriją ir 15 proc. sumažino atlyginimą.

Tuo metu pati E. Gudzinskaitė atmeta beveik visus jai metamus priekaištus. Pasak E. Gudzinskaitės, ji, kaip Migracijos departamento vadovė, negali kontroliuoti imigracijos srautų, kurie priklauso nuo Vidaus reikalų ministerijos formuojamos politikos.

Ketvirtadienį Migracijos departamento direktorė E. Gudzinskaitė prakalbo, kad ketina skųsti vidaus reikalų ministro E. Misiūno jai skirtą neigiamą veiklos įvertinimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS