Ministerija prašo teisėsaugos informacijos apie Š. Kliokį | Diena.lt

MINISTERIJA PRAŠO TEISĖSAUGOS INFORMACIJOS APIE Š. KLIOKĮ

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė ketvirtadienį kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl viešoje erdvėje pasirodžiusios informacijos apie Šarūną Kliokį, kuris yra ministerijai pavaldaus Registrų centro nepriklausomas valdybos narys.

BNS žiniomis, buvęs energetikos grupės „Lietuvos energija“ stebėtojų tarybos pirmininkas Š.Kliokys laimėjo naujos tarybos nario atranką, tačiau nepraėjo teisėsaugos „filtro“ ir nebuvo paskirtas į šias pareigas.

Kiek anksčiau ketvirtadienį teisingumo ministrės atstovė spaudai Rita Grumadaitė BNS tvirtino, jog Š.Kliokio kol kas neketinama atšaukti iš Registrų centro valdybos, mat jis nėra oficialiai įvardintas kaip netinkamas eiti pareigas.

„Atskirų narių ministrė kol kas neketina atšaukti. (...) Dėl šio asmens, tai jeigu jūs įdėmiai skaitėte Finansų ministerijos pranešimą, tai jie šios pavardės nepatvirtino“, - BNS teigė R.Grumadaitė.

Premjeras S.Skvernelis ketvirtadienį BNS teigė, kad asmuo, negavęs teisėsaugos leidimo dirbti vienoje iš valstybės kontroliuojamų įmonių, neturėtų dirbti ir kitų valstybės įmonių vadovybėje.

STT ketvirtadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, atskleidžiant Finansų ministerijai pateiktą įslaptintą informaciją apie vieną iš kandidatų į „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybą.

Ragina ištirti „Lietuvos energijos“ ir Registrų centro pirkimus

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius ragina finansų ministrą Vilių Šapoką ir teisingumo ministrę Mildą Vainiutę atlikti pilnus ir visaapimančius patikrinimus „Lietuvos energijos“ įmonių grupėje bei Registrų centre dėl įmonėse vykdytų viešųjų pirkimų ir juos laimėjusių įmonių ryšių su šių įmonių valdymo organų nariais.

„Informacija dėl to, kad „Lietuvos energijos“ stebėtojų tarybai penkerius metus vadovavęs ir antrai kadencijai pateiktas Šarūnas Kliokys, kuris taip pat yra ir Registrų centro valdybos narys, neatitinka nepriekaištingos reputacijos reikalavimų, kelia didelį nerimą. Atitinkamų sričių ministrai privalo nedelsdami informuoti Seimą ir visuomenę, ar šiose valstybės valdomose įmonėse buvo organizuoti tokie viešieji pirkimai, kuriuos būtų laimėję įmonės, susijusios su Š.Kliokiu“,- pranešime spaudai sako Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas V.Gailius.

Komisijos pirmininko nuomone, kol bus gauta visa reikalinga informacija iš Vyriausybės ir kompetentingų institucijų, finansų ministras privalo stabdyti visas procedūras, susijusias su „Lietuvos energijos“ valdymo organų tolimesniu formavimu.

„Kai vieną dieną finansų ministras su patosu paskelbia, kad paskirta nauja stebėtojų taryba, kuri neva tęs buvusios „skaidrumo praktiką“, o už kelių valandų ministerijoje vykdomi poėmiai, tai kompromituoja ne tik įmonės valdymo organų skyrimo procedūrą, bet ir kelia abejones ministro kompetencija“,- sako V.Gailius.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

na va

gal ir šitas buvo koki rusą gatvėj sutikes ir su juo pakalbėjo?

Į darbo biržą

šį pasipūtusį chamą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS