Ministerija rekomenduoja imtis atsargumo priemonių vykstant į Švediją | Diena.lt

MINISTERIJA REKOMENDUOJA IMTIS ATSARGUMO PRIEMONIŲ VYKSTANT Į ŠVEDIJĄ

  • 4

Lietuvos užsienio reikalų ministerija rekomenduoja vykstantiems į Švediją imtis atsargumo priemonių po to, kai šios Skandinavijos valstybės žvalgybos agentūra ketvirtadienį šalyje padidino terorizmo pavojaus lygį.

„Keliautojams rekomenduojame būti budriems ir laikytis Švedijos valdžios institucijų nurodymų ir rekomendacijų“, – šeštadienį feisbuke skelbia ministerija.

Pavojaus lygis iki ketvirto penkių balų skalėje Švedijoje padidintas, paskelbus vertinimą, kad dėl piktos musulmonų pasaulio reakcijos į protestus, kai šalyje buvo deginamas Koranas, ji tapo prioritetiniu taikiniu. Lygis buvo padidintas nuo „padidintos grėsmės“, galiojusios nuo 2016 metų, iki „didelės grėsmės“.

Pastaraisiais mėnesiais Švedijoje padaugėjo viešų Korano išniekinimų, įskaitant deginimą, kurie sukėlė visuotinį pasipiktinimą ir pasmerkimą musulmoniškose šalyse.

Kelios Vakarų šalys taip pat neseniai atnaujino kelionių į Švediją rekomendacijas.

Jungtinės Valstijos liepos 26 dieną paragino savo piliečius dėl terorizmo tikimybės Švedijoje būti atsargesniems.

Sekmadienį Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad „labai tikėtina, jog teroristai bandys įvykdyti išpuolius Švedijoje“, ir pridūrė, kad „Švedijos pareigūnai sėkmingai sužlugdė kelis planuotus išpuolius ir įvykdė keletą areštų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Graudu matyti kaip

globalistinių velnių velnišku sumanymu sumaišyti rases, germaniškos šalys (ir ne tik)ciniškai,metodiškai,priverstinai farširuojamos ir skiedžiamos muslimais

To as

Su rusija sumaisei, valstieti.

As

Svarbiausia kad tualetinio popieriaus nepritruktu....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS