Moksleiviai apie gyvenimo įgūdžių pamokas: 10 proc. lytinio ugdymo – per mažai, norime daugiau | Diena.lt

MOKSLEIVIAI APIE GYVENIMO ĮGŪDŽIŲ PAMOKAS: 10 PROC. LYTINIO UGDYMO – PER MAŽAI, NORIME DAUGIAU

  • 51

Gyvenimo įgūdžių programą kritikuoja ir dalis Seimo politikų, tėvų organizacijų, ir net merų, kuriems spręsti pamokų turinio šiaip nepriklauso. Kritikams kliūva ir pedagogų parengimas šiai programai, ir pačios pamokos. Esą, jų metu bus skleidžiama seksualinių mažumų propaganda, vaikai bus mokomi apie kontracepciją, o ne susilaikymo nuo lytinių santykių. Neskubėti su šia programa siūlo ir prezidentas. Ilgai stebėję kilusias audras ir tylėję, prabilo patys mokiniai. Jų sąjunga kreipėsi į Prezidentą ir Seimo narius, reikšdama palaikymą gyvenimo įgūdžių programai, praneša LNK.

Plačiau apie tai kalbėjo moksleivių sąjungos viceprezidentas Emilis Mikulskis.

– Matote, kokios diskusijos verda viešumoje? Ginčijasi ir tėvai, ir Seimo nariai. Prezidentūra irgi nelieka nuošalyje. Įsitraukia ir miestų merai. Ar tikėjotės tokių diskusijų? Kaip vertinate jas? Kokios reakcijos susilaukė moksleivių sąjunga, išreiškusi palaikymą?

– Reakcija nestebina. Rinkimai ne už kalnų, kai kurias temas skleisti reikia iš anksto. Nestebina, kad politikai bando atkreipti dėmesį į save. Visuomenės įsiaudrinimas yra gana išpūstas burbulas. Dažnai remiamasi feisbuko komentarais. Lietuvos moksleivių sąjunga susilaukė skambučių iš privačių numerių, buvome išvadinti įvairiais žodžiais. Nelįsiu į detales, bet tikrai susilaukėme neadekvataus dėmesio.

– Ar moksleivių sąjunga atstovauja visų moksleivių nuomonę?

 Dauguma moksleivių palaiko šitą programą.

– Ne. Bet ir pačioje visuomenėje nėra klausimų, kurie susilauktų 100 proc. palaikymo. Tačiau dauguma moksleivių palaiko šitą programą.

– Ar palaikote visą programos turinį? Nediskutuojate, kad reikėtų keisti kažką?

– Turėjome daug daugiau pasiūlymų. Dalis mūsų pasiūlymų nėra nugulę ir mes norėtume, kad kai kurių temų būtų daugiau, kad pamokos būtų kiekvienais metais, o ne kas antrus.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kokių temų norėtumėte daugiau?

– Lytiškumo ugdymas tėra 10 proc. programos. Mes manome, tai per mažai, norėtume daugiau.

– Kalbant apie lytiškumą. Ko jūs norėtumėte daugiau? Ar norėtume daugiau informacijos apie santykius, pagarbą, ar jau konkrečiai apie seksą, kontraceptines priemones?

– Kad būtų daugiau rekomendacinio turinio.

– Kiek tos teorijos reikia moksleiviams? Kiek moksleivių gauna tą informaciją iš interneto, gatvės, draugų?

Vaikai su šia informacija turi susipažinti mokykloje.

– Moksleiviai informaciją gauna iš draugų, interneto, dalis – iš tėvų. Su kai kuriuo turiniu vaikai susiduria jau ketvirtoje klasėje. Todėl mes ir skatiname, kad ta gyvenimo įgūdžių programa būtų. Vaikai su šia informacija turi susipažinti mokykloje, bet dabar mokyklos erdvėje to per mažai.

– Ar jums neapmaudu, kad tai, kas skirta jums, sprendimą priima kažkas sėdintis aukščiau?

– Sprendimo priėmimas nėra boikotuojančių pusėje. Programa buvo derinama su mumis. Džiaugiamės, kad buvome įtraukti į procesą. Teikėme savo siūlymus. Į dalį jų atsižvelgta, į dalį – ne. Liūdna, kad yra pamirštamas moksleivio interesas. Tėvai, mokytojai, tie patys politikai taip pat turi savo žodį, tiesiog norisi, kad jie prisimintų moksleivius.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

.. tėvo dėka moksleivių sąjungoje iki pencijos....

VICEPREZIDENTAS EMILIS MIKULSKIS---------- su barzda ir ūsais ir senai peržengęs18metų ,Raškevičiaus draugelis ,labai turtingo turtuolio sūnelis . Per žiniasklaidą kalbėjo apie kelias ,skirtingų grupių demonstracijas prie seimo ir atkreipė dėmesį į šį menkysta... O KAIP JĮ KITAIP VADINTI ,JEIGU TIK PRITAMPA PRIE MOKINUKŲ IR SEKSO IŠKRYPELIŲ...ten gėjų nėra.....

Anonimas

MOKSLEIVIS....TRIS METUS kiekvienoje klasėje......

Cha,cha,peraugęs

genderistų sub..nlaižys ,Raskevičiaus patikėtinis vaikų reikaluose .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS