Mokyklų nauji valgiaraščiai – tragiški? | Diena.lt

MOKYKLŲ NAUJI VALGIARAŠČIAI – TRAGIŠKI?

  • 6

Beveik prieš du mėnesius mokyklose įsigaliojusį sveiką ir subalansuotą valgiaraštį daugelis tėvų vadina vaikų maitinimo reformos fiasko.

Vaikai esą iš vis nebevalgo mokyklose, o pinigus leidžia šalia esančiose kebabinėse ir parduotuvėse, informavo LNK žinių tarnyba.

Tėvai piktinasi, kad sveiką valgiaraštį mokykloms "nuleidusi" sveikatos ministerija, tik dabar ėmė rūpintis, kaip tą sveiką maistą pateikti, kad vaikai juo nesibjaurėtų.

Ministerija nesitraukia ir kartu su švietimo ministerija bei žinomais kulinarais rengs ne tik vaikams patrauklų valgiaraštį, bet sveikos mitybos mokys ir pamokose. Pavyzdžiui per matematiką - vietoj pagaliukų skaičiuos kalorijas, o per dailę pieš daržoves.

Pavyzdinis valgiaraštis jau kuriamas. Jame gali atsirasti ir sveikų mėsainių.

 

 

GALERIJA

  • Mokyklų nauji valgiaraščiai – tragiški?
LNK stop kadrai
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jurgita

Mano vaikų mokykloje skaniai gamina, vaikai džiaugiasi, kad skanu. Tik, deja, labai mažai... Ir pakartoti neduoda, nes tiesiog nebėra... Va čia tai baisu. O kad skaniai gamintų, tai jau ne ministerija, o mokyklų direktorės, ūkvedės ar kokios vyr. virėjos turi rūpintis. Nemoki gaminti - eini valytoja dirbt.

Teta

Galiu supažindinti su kai kuriomis valgyklų paslaptimis.Pvz.ar žinote iš jo gaminamas mesiskas įdaras į cepelinus į blynelius į koldūnus Priperka odeliu vištienos,kiaulienos tada verda,verda tada mala tada primaiso priedų, prieskonių tirštikliu ir viskas.Tik nemanykit,kad valgo kokybišką maista.

Teta

Vėžį varo tokie rašiniai apie vaikų maitinimą.Arba čia žurnalistų arba mokyklos atstovų provokacijos .Pavyzdžiui aš jums galiu paruošti šimtus dietinių patiekalų,nors nesu kulinare.Kaip kulinarai -specialistai tesugeba kažkokį baisu blyneli patiekti abejoju kad nevalgomas.Tai gal reikia paegzaminuot tokius virėjus patikrinti ka geba,at turi kulinaro specialybę aplamai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS