Sveikina Mokytojo dienos proga: linki vadovautis šaltu protu, apgailestauja dėl atlyginimų | Diena.lt

SVEIKINA MOKYTOJO DIENOS PROGA: LINKI VADOVAUTIS ŠALTU PROTU, APGAILESTAUJA DĖL ATLYGINIMŲ

  • 12

Sveikindama su Tarptautine mokytojų diena, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikisi, kad politikams ir streikuojantiems pedagogams pavyks rasti išeitį iš situacijos.

Ji palinkėjo visiems „palikti aistras ir vadovautis šaltu protu“.

„Šių metų Mokytojo diena pažymėta ne vien gėlėmis, šypsenomis ir gražiais žodžiais. Žinoma, norėtųsi, kad būtų kitaip ir švietimo sistemoje neliktų papildomų iššūkių“, – ketvirtadienį paskelbtame sveikinime teigia Seimo pirmininkė.

„Vis dėlto geriausia visiems – politikams, pedagogams, tėvams, visuomenei – palikti aistras ir vadovautis racionaliu protu. Čia ir dabar privalome galvoti apie svarbiausio šios sistemos nario – vaiko – saugumą ir gerovę. Tikiu, kad susitelksime ir rasime išeitį“, – rašoma sveikinime.

Andriaus Navicko vadovaujamos Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos streikas dėl darbo sąlygų vyksta nuo praėjusio penktadienio.

G. Nausėda apgailestauja dėl jų algų

Sveikindamas pedagogus su Tarptautine mokytojų diena, prezidentas Gitanas Nausėda apgailestauja dėl jų atlyginimų ir žada siekti, kad šios profesijos atstovai būtų geriau girdimi.

„Kiekvienas atskirai ir visi kartu Jūs nusipelnote didžiausios pagarbos. Todėl išties apmaudu, kad teisingas ir orus pedagogų atlyginimas, kaip ir ugdymo kokybę užtikrinančios darbo sąlygos, mūsų šalyje iki šiol tebėra rytojaus tikslas, o ne šiandienos realybė“, – ketvirtadienį išplatintame sveikinime sakė G. Nausėda.

„Suprantu, kad daugelis Jūsų jaučiatės pavargę, neįvertinti, galbūt net nusivylę. Tačiau noriu Jus užtikrinti: iki šiol siekiau, ir toliau sieksiu, kad Lietuvos mokytojai būtų geriau girdimi, o svarbiausia – išklausyti“, – teigiama sveikinime.

Taip G. Nausėda kalbėjo nuo praėjusios savaitės pabaigos tęsiantis Andriaus Navicko vadovaujamos Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos streikui dėl darbo sąlygų.

Vyriausybė derybose siūlo algas mokytojams kitąmet kelti dviem etapais: nuo sausio – 10 proc., o nuo rugsėjo – tiek, kad vidutinė pedagogo alga pasiektų 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio, tačiau profesinės sąjungos toks kėlimas netenkina.

Derybos taip pat vyksta dėl mokytojų darbo krūvio valdymo, mokinių skaičiaus klasėse ir kitų dalykų.

G. Nausėda ragino mokytojus neprarasti tikėjimo savo darbo prasmingumu, puoselėti pedagoginį pašaukimą ir kantriai investuoti į mokinius.

Naujausiais duomenimis, Lietuvoje streikuoja apie 2 tūkst. pedagogų, streiką kol kas planuojama tęsti iki spalio 28 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kaunietis

Verta ir būtina pedagogams pamatyti filmą''Bučiuoju,Juozas''

Anonimas

Tie suskiai " apgailestaudami " atiduoda mokytojų pinigus ukrainai, nes taip liepe Amerikos žydai. Mokytojams būtina streikuoti toliau. Gerai, kad pagaliau suprato, kad kažką gauti is šitos nusikaltelių valdžios galima tik kovojant.

Aaa

Didesnis atlyginimas nepridės autoriteto mokytojui, kuris neturi autoriteto vaikų tarpe. Mokykloje turi dirbti profesionalai, ne visi gali tą VUdarbą atlikti VU
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS