Moterys raginamos išspirti technologijų sektoriaus duris | Diena.lt

MOTERYS RAGINAMOS IŠSPIRTI TECHNOLOGIJŲ SEKTORIAUS DURIS

  • 0

Technologijų sektoriaus profesionalai bei prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia moteris prisijungti prie antrus metus vykstančios iniciatyvos „Women Go Tech“ bei įgijus reikiamų žinių ir įgūdžių – žengti į technologijų sektorių.

„Lietuvoje yra daug gabių žmonių, kurie gali kurti inovatyvius, visame pasaulyje pripažįstamus technologinius sprendimus. Tikiuosi, kad ši programa leis Lietuvos moterims naujai pažvelgti į atsiveriančias galimybes ir paskatins jas drąsiau imtis iniciatyvos technologinių inovacijų kūrime“, – sako programos globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Po sėkmingo pernai metų starto, kai norą dalyvauti programoje pareiškė net 251 kandidatė, tikimės, kad prisijungti prie antrojo „Women Go Tech“ sezono norės dar daugiau jaunų moterų. Kaip ir pernai, įmonių direktoriai, vadovai ir technologijų ekspertai taps mentoriais ir padės moterims surasti atsakymus į iškilusius karjeros pasirinkimo klausimus, parodys tinkamą kryptį atskleidžiant profesinį potencialą technologijų sektoriuje. Šiemet gausėja ir norinčiųjų pasidalinti savo žiniomis bei patirtimi – jau dabar prie programos prisijungė daugiau nei 50 mentorių“, – teigia technologijų įmonės „ELDES“ pardavimų grupės vadovė, viena iš „Women Go Tech“ iniciatorių Žydrūnė Vitaitė.

„Kuo didesnis moterų įsitraukimas į IT sektorių yra vienas svarbiausių Lietuvos darbo rinkos uždavinių. Todėl tiek savo kasdieniame darbe, tiek jau antrus metus dalyvaudami „Women Go Tech“ mentorystės programoje stengiamės paneigti stereotipą, kad darbas IT – tik programavimas, kas dažnai ir sustabdo moteris nuo žengimo į šią sritį. Vien mūsų, kaip darbdavio, patirtis rodo, kad darbas IT srityje gali būti visoks. Šiuo metu „Telia Lietuva“ IT pozicijose sėkmingai dirba daugiau nei 200 moterų – nuo IT sistemų inžinierių ir analitikių iki projektų vadovių bei testuotojų. Savo vietą IT srityje gali atrasti kiekviena moteris, kviečiame savo sėkmingu pavyzdžiu kuo daugiau moterų įsitraukti į IT sektorių ir dalyvauti šioje programoje“, – sako „Telia“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

Po mentorystės – naujas darbas

„Idėjos apie „moteriškas“ ir „vyriškas“ profesijas atsiranda vaikystėje, todėl stengiamės dar mokykloje besimokančias mergaites paskatinti nepaisyti įsišaknijusių stereotipų. Dažnai tereikia padrąsinimo ir įkvepiančio pavyzdžio – po mūsų „IT Girls Allowed“ renginių septynios iš dešimties mergaičių teigia linkusios ateityje rinktis IT kaip būsimą profesiją. Sužinoję apie „Women Go Tech“ programą ir galimybę paraginti rinktis IT jau šiuo metu ant karjeros slenksčio stovinčias moteris, nedvejodami prisijungėme. Įkvėpti praėjusių metų geros patirties, šiemet mentoriauti įtraukėme dar daugiau savo darbuotojų. Beje, viena iš pirmojo „Women Go Tech“ absolvenčių jau kurį laiką dirba pas mus ir sėkmingai vadovauja visiškai techninio pobūdžio projektus vykdančiai vyrų komandai“, – sako „Barclays“ operacijų centro Lietuvoje vykdomasis direktorius Mariano Andrade Gonzalez.

Savo profesinį kelią technologijų srityje norinčios atrasti moterys kviečiamos pildyti iniciatyvos svetainėje womengotech.lt esančią anketą ir dalyvauti atrankoje. Anketas galima siųsti iki gruodžio 1 d. Daugiau nei 100 merginų bus pakviestos į antrąjį turą, kuriame bus vertinama kandidačių motyvacija, lyderystės įgūdžiai ir perspektyvos pradėti karjerą technologijų srityje. Po antrojo etapo paaiškės, kurios dalyvės pateks į programą ir pradės penkis mėnesius trunkantį mokymosi ciklą.

„Women Go Tech“– tai pirmoji mentorystės programa Lietuvoje, skirta studentėms ir profesinį kelią pradėjusioms moterims, kurias domina karjera technologijų sektoriuje. Iniciatyvos įkūrėjai Žydrūnė Vitaitė ir Paulius Vertelka, kartu su Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo tinklu „Global Shapers“, asociacija „Infobalt“ ir partneriais „Telia“ bei „Barclays“, ragina merginas ir moteris nebijoti žengti į technologijų sritį. „Women Go Tech“ programoje dalyvauja „Nasdaq“, „Wix“, „Telesoftas“, „Trafi“ ir kitų technologijų srityje pripažintų įmonių vadovai bei profesionalai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS