Muitinė: bandymų įvažiuoti į Lietuvą su rusiškais automobiliais nebėra | Diena.lt

MUITINĖ: BANDYMŲ ĮVAŽIUOTI Į LIETUVĄ SU RUSIŠKAIS AUTOMOBILIAIS NEBĖRA

Lietuvos muitinė jau daugiau nei mėnesį nefiksuoja bandymų su rusiškais automobiliais įvažiuoti į Lietuvą.

Pagal rugsėjį pateiktą Europos Komisijos išaiškinimą, į Europos Sąjungą negali būti įleisti Rusijoje įsigyti ar registruoti automobiliai.

„Dabar bandymų įvažiuoti su rusiškais numeriais nėra. Pirmas dvi savaites suskaičiavome 70 (pirmąją buvo 58). Problemos tokios, kad automobiliai su Rusijoje registruotais numeriais bandytų važiuoti į Lietuvą, nėra. Ta problema buvo pirmą savaitę, vėliau įvažiuojantys greit susižinojo informaciją ir nustojo bandyti įvažiuoti“, – BNS sakė Muitinės departamento atstovė Irmina Frolova-Milašienė.

Be to, pasak jos, anksčiau į Lietuvos teritoriją patekę automobiliai su rusiškais numeriais turi išvykti iki kitų metų kovo 11 dienos.

„Nuo šios datos bus imamasi priemonių – Rusijoje registruoti automobiliai galės būti sulaikomi ir netgi konfiskuojami, jeigu bus tokie teismo sprendimai. Kol kas tokių priemonių muitinė nesiima“, – BNS teigė muitinės atstovė.

Jeigu pasienio kelio poste nustatoma, jog automobilis registruotas Rusijoje, pareigūnai įspėja vairuotoją, kad transporto priemonė negali būti įleista į Lietuvos teritoriją.

Vairuotojai taip pat buvo perspėjami, kad jeigu bandys įvažiuoti pakartotinai, jam gresia atsakomybė už tarptautinių sankcijų pažeidimą pagal Administracinių nusižengimų kodekso 515 straipsnį, pagal kurį asmeniui gresia bauda ir automobilio konfiskavimas.

Pagal rugsėjo viduryje pateiktą Europos Komisijos išaiškinimą, į ES negali būti įleisti Rusijoje įsigyti ar registruoti automobiliai, reikalavimai netaikomi tranzitui į ar iš Kaliningrado srities.

Sankcijos, pagal kurias į ES negali būti įleisti Rusijoje įsigyti ar registruoti automobiliai bei asmeniniai daiktai, yra skirtos apriboti prekių iš Rusijos į Bendriją patekimą.

Savo ruožtu Lietuva drauge su Baltijos valstybėmis ir Lenkija yra apsunkinusi ir pačių rusų įvažiavimą tiek į šalį, tiek į Europos Sąjungą.

Į Lietuvą leidžiami tik Vyriausybės patvirtintus kriterijus atitinkantys asmenys: Rusijos diplomatai, disidentai, pervežimo bendrovių darbuotojai, ES piliečių šeimų nariai, taip pat Šengeno zonos valstybių leidimus gyventi ar ilgalaikes nacionalines vizas turintys rusai.

Taip pat Rusijos piliečiai toliau gali per Lietuvą tranzitu traukiniais keliauti į Kaliningrado sritį ir iš jos.

Automobilių su rusiškais registracijos numeriais taip pat neįleidžia Latvija, Estija, Lenkija ir Suomija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Tadas

Lietuvos muitines automobilis nudazytas ukrainos veliavos spalvomis. Nera zodziu...

pastebintis

Teisingai komentuoja, kad miestai pilni rusiškais numeriais mešinų, bet kodėl iki kitų metų kovo 1d. turi jų nelikti. Kodėl ne iki š.m. gruodžio1d? Ką čia saugo?

Jau \\\\\../////

geriau ukriškų,nei rusiškų numerių nematyti,rusas tai panšesnis į žmogų,su juo gali susikalbėti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS