Nacionalinė švietimo agentūra patvirtino lietuvių kalbos tarpinių patikrinimų rezultatus | Diena.lt

NACIONALINĖ ŠVIETIMO AGENTŪRA PATVIRTINO LIETUVIŲ KALBOS TARPINIŲ PATIKRINIMŲ REZULTATUS

  • 0

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) antradienį pranešė patvirtinusi lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo ir išplėstinio kursų patikrinimų vertinimus.

Anot agentūros, anksčiau skelbti preliminarūs lietuvių kalbos ir literatūros išplėstinio (A) ir bendro (B) kursų tarpinių patikrinimų rezultatai iš esmės nesikeitė.

Lietuvių kalbos ir literatūros išplėstinio kurso (A) tarpiniame patikrinime dalyvavo 16 tūkst. 814 vienuoliktokų. Maksimalų taškų skaičių surinko 2293 arba 13,64 proc. jį laikiusiųjų. Šio tarpinio patikrinimo bendras taškų vidurkis siekia 15,1 iš 20 galimų – 75 proc. visų užduoties taškų.

Tuo tarpu bendrojo (B) kurso tarpinio patikrinimo rezultatai rodo, kad vienuoliktokų surinktų taškų vidurkis siekia 10,9 iš 20 galimų – apie 50 proc. visų užduoties taškų. Šiame patikrinime dalyvavo 7349 mokiniai. Maksimaliu taškų skaičiumi įvertinti 136 mokiniai – 1,85 proc. visų laikiusiųjų lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo kurso (B) tarpinį patikrinimą.

Galutinius savo tarpinių patikrinimų įvertinimus mokiniai gali sužinoti mokyklose, kurioms pateikti protokolai su patvirtintais rezultatais.

„Paskelbti patvirtinti tarpinių patikrinimų rezultatai reiškia tarpinių patikrinimų sesijos pabaigą. Iš viso per ją suorganizuota 20 tarpinių patikrinimų iš privalomų ir privalomai pasirenkamų dalykų, kurių mokosi III gimnazijos klasės mokiniai“, – sako laikinasis NŠA direktorius Aidas Aldakauskas.

Iš viso tarpiniuose patikrinimuose dalyvavo virš 24,7 tūkst. mokinių. Vidutiniškai vienas vienuoliktokas laikė penkis tarpinius patikrinimus.

Per tarpinių patikrinimų sesiją atlikta daugiau nei 123,7 tūkst. užduočių. Beveik penktadalis (18,8 proc.) atliktų užduočių įvertintos 35 ir daugiau taškų.

Tarpiniuose patikrinimuose mokinių surinktų taškų vidurkiai svyruoja nuo 40 iki 80 proc. visų atitinkamos užduoties taškų. Geriausiai vienuoliktokams sekėsi informatikos, filosofijos bei lietuvių kalbos ir literatūros išplėstinio kurso patikrinimai.

Mokiniai galės rinktis, ar įskaityti gautus vertinimus į galutinius valstybinių brandos egzaminų vertinimus, ar norės kitąmet laikyti visos apimties valstybinius brandos egzaminus.

Dėl tarpinių patikrinimų anksčiau pavasarį kilo moksleivių, jų tėvų ir dalies mokytojų nepasitenkinimas. Anot jų, dalis užduočių buvo nekorektiškos.

Nesutardamas su premjerės komanda, kaip turėtų būti sprendžiamos šios problemos, balandį iš švietimo ministro pareigų pasitraukė Gintautas Jakštas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS