Vyriausybė pritarė Nacionalinės laboratorijos perdavimui NVSC | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ NACIONALINĖS LABORATORIJOS PERDAVIMUI NVSC

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija būtų perduota Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC).

Taip įgyvendinamas 2021 m. Seimo priimtas sprendimas, pagal kurį prie NVSC jau buvo prijungtas Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC).

Sprendimas priimtas dėl prastų įstaigų darbo rezultatų, tikintis, kad sujungimas pagerins tinklo veiklą.

Po Vyriausybės sprendimo, laboratorijai skirti asignavimai NVSC bus perduodami nuo rugpjūčio 1 d.

Kaip teigia Sveikatos apsaugos ministerija, laboratorijos savininko teisių ir pareigų įgyvendinimo perdavimas NVSC leis formuoti įstaigų biudžetą pagal strateginius visuomenės sveikatos priežiūros tikslus, „sukuriant vieningą ir efektyvesnę projektų bei procesų valdymo, stebėsenos ir įgyvendinimo sistemą, leidžiančią lanksčiai ir operatyviai reaguoti į naujus visuomenės sveikatai kylančius iššūkius“.

Pasak ministerijos, prijungimas taip pat geriau užtikrins epidemiologinių visuomenės sveikatos, klinikinių ir cheminių laboratorinių tyrimų kokybišką atlikimą bei galimybę diegti naujus tyrimus, atsižvelgiant į epidemiologinę, visuomenės sveikatos situaciją ar tarptautinius įsipareigojimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Che

Laboratorija turetu buti nepriklausoma, kad niekas neįtakotu tyrimu ir ju viešinimo. "Pagerės" dabar darbo rodikliai...

Anonimas

bet ji pastatyta už mokesčių mokėtoju pinigus tai yra mūsų ir perdavinėt į privačias rankas neatsiklausus mūsų , nusikaltimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS