Neeilinis vaizdas Lietuvoje: iš dangaus nukrito didelis ledo luitas? | Diena.lt

NEEILINIS VAIZDAS LIETUVOJE: IŠ DANGAUS NUKRITO DIDELIS LEDO LUITAS?

  • 6

Mokslo svetainės „Orai ir klimatas Lietuvoje“ sekėjas pasidalijo neįprastu vaizdu. 

„Vienas šios paskyros sekėjas pasidalino šviežutėliais kadrais iš šiandienos ryto bei iš pažiūros labai keista istorija, kuri nutiko jo draugui (pats nepanoro parašyti). Žinutė skambėjo taip: „Sveiki, šiandien nutiko pats keisčiausias dalykas mano gyvenime, plaudamas su žarna traktorių išgirdau keistą švilpimo garsą, lyg kristų kokia tai bomba, pažiūrėjęs į dangų pamačiau krentantį baltą objektą, išsigandęs šokau už traktoriaus, po kiek laiko priėjęs atpažinau šį baltą objektą“, – skelbiama mokslo svetainės feisbuko paskyroje. 

Teigiama, kad nuotraukose matomas ledo luitas nukrito Šilalės rajone, netoli Visdžiaugų kaimo šių metų balandžio 24 dieną, apie 11.35 val. 

„Na, ir ką jūs, pirminė logiškai išmąstyta versija, šovusi į galvą, galimai yra teisinga. Labiausiai tikėtinas kaltininkas – į Kauną (iš Edinburgo, Jungtinė Karalystė) besileidęs lėktuvas, kuris patikrinus skrydžių duomenis nurodytu laiku (Lietuvos laikas - UTC+3 val.) buvo virš nurodytos vietovės. Beveik neabejotina, kad ledo gabalas atskilo nuo lėktuvo ir nukrito žemyn, – skelbiama svetainėje. – Toks reiškinys yra pavojingas ir angliškai vadinamas blue ice (liet. mėlynasis ledas). Jis susiformuoja tada, kai iš lėktuvo vandentiekio sistemos išteka užšalęs vanduo (arba kitos atliekos). Nors tokie incidentai yra reti ir dar neteko girdėti, jog pasitaikytų Lietuvoje, tačiau jie gali sukelti pavojų žmonėms ir žalą turtui, esančiam ant žemės. Kitose pasaulio šalyse yra buvę kai dėl panašaus ledo gabalo nukenčia namų stogai, automobiliai ir kt. Teoriškai toks ledo gabalas galėtų rimtai sužaloti ar net užmušti ir žmogų.“

Nuo 1979 iki 2003 m. mėlynojo ledo atvejų JAV buvo užfiksuoti tik 27 atvejai. „Lietuvoje apie tokį dar neteko girdėti“, – skelbiama įraše.

GALERIJA

  • Neeilinis vaizdas Lietuvoje: iš dangaus nukrito didelis ledo luitas?
  • Neeilinis vaizdas Lietuvoje: iš dangaus nukrito didelis ledo luitas?
  • Neeilinis vaizdas Lietuvoje: iš dangaus nukrito didelis ledo luitas?
  • Neeilinis vaizdas Lietuvoje: iš dangaus nukrito didelis ledo luitas?
Feisbuko grupės „Orai ir klimatas Lietuvoje“ nuotr.
Gairės: ledo luitas, sniegas
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

GGG

Nečiupinėčiau tokių luitų rankomis...))) tai tikrai ne eskimo...

Anonimas

Neee, čia Putinas bombarduoja Lietuvą apmyžtu ledu. Skubiai reikia Patriot sistemų , o tai gali ir į seima pataikyti...

Anonimas

Užmuštų žmogų ir būk geras-įrodyk ištirpus ledui,kad ne tu jį kokiu akmeniu priplojei...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS