Neįtikėtina situacija: traukinio mašinistas pražiopsojo stotį | Diena.lt

NEĮTIKĖTINA SITUACIJA: TRAUKINIO MAŠINISTAS PRAŽIOPSOJO STOTĮ

Apie pusšimtis žmonių su rankinėmis ir lagaminais sekmadienį liko vėpsoti į pro juos pralekiantį traukinį, kuris, laukiančiųjų nuostabai, nurūko nestabtelėjęs. Kuriozinę situaciją sukėlė mašinistas, laiku nesustabdęs traukinio.

Iš netikėtumo apsiverkė

Rytą numatytu laiku, kaip ir nurodyta maršruto tvarkaraštyje, iš Vilniaus į Klaipėdą pajudėjo greitasis traukinys.

Telšių geležinkelio stotyje keleivius jis turėjo paimti lygiai 12.51 val. Maždaug po valandos visi jie būtų pasiekę uostamiestį.

Stotyje lūkuriuojantys žmonės, tarp kurių daugiausia – studentai su bilietais rankose, žvalgėsi pasirodančio traukinio.

Antros klasės bilietas iš Telšių į Klaipėdą jiems atsiėjo 5,79 euro.

"Buvau suplanavęs kelionę į Klaipėdą pas draugę. Kad nepavėluočiau, atėjau į stotį kiek anksčiau, susimokėjau apie šešis eurus už bilietą. Tada ėmiau laukti, dairytis. Žmonių buvo nemažai – juk sekmadienis, kas namo, kas į darbus ar mokslus, labai daug studenčiokų", – pasakojo Lukas.

Išgirdę traukinio bėgių gausmą žmonės suskubo į lauką. Tačiau minučių tikslumu pasirodęs traukinys nurūko nė nesumažinęs greičio.

Apie 50 kelionei pasiruošusių žmonių nustėro. Nuostabos neslėpė ir Telšių geležinkelio stoties kasininkės, pardavusios bilietus.

Viena jauna mergina, spaudusi rankose rožių puokštę, net apsiverkė iš netikėtumo.

"Viena jauna mergina, spaudusi rankose rožių puokštę, net apsiverkė iš netikėtumo. Apskritai visi žmonės ėmė trūkčioti pečiais, nesupratome, kas vyksta. Atsitokėję nuskubėjome pas kasininkę, kuri taip pat atrodė pasimetusi. Tokia kuriozinė situacija", – šyptelėjo pašnekovas.

Liepė laukti

Telšiuose turėjęs stoti greitasis traukinys Vilnius–Klaipėda pralėkė pro laukiančiuosius nė nestabtelėjęs.

Ne ką daugiau už juos galėjo pasakyti ir Telšių geležinkelio stoties darbuotojai.

Žmonėms jie patarė neskubėti atsiimti bilietų ir dar palaukti, nes problema esą bus sprendžiama. Telefonu buvo susisiekta su ką tik pravažiavusio traukinio mašinistu.

Po keleto minučių stoties administratorė žmonėms pažadėjo, jog iš Plungės atvyks užsakytas autobusas ir nuveš keleivius jų numatytu maršrutu.

"Nustebę likome ne tik mes. Iš Vilniaus važiavę žmonės turėjo išlipti Telšiuose, bet traukinys sustojo Plungėje. Taigi buvo pasiūlyta tokia alternatyva: specialus autobusas keleivius iš Plungės nugabena į Telšius ir tada paima mus. Tačiau tokia kelionė, ko gero, būtų trukusi iki vakaro. Neaišku, kiek laiko būtų reikėję laukti. Tikra katastrofa iš Telšių į Klaipėdą važiuoti pusę dienos. Keista, viena didžiausių Lietuvos įmonių ir taip apsižiūrėjo", – kalbėjo jaunas vyras.

Todėl neiškentęs jis, kaip ir dauguma kitų, kasoje atsiėmė pinigus ir nužingsniavo į Telšių autobusų parką, esantį kitame miesto gale.

Likusieji laukti autobuso spėliojo: galbūt traukinio vairuotojas tiesiog pamiršo Telšių geležinkelio stotį.

To dar nėra buvę

Bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" atstovai patys stebėjosi išgirdę apie Telšius pralėkusį traukinį.

Jų žodžiais, iki šiol nieko panašaus nebuvo nutikę. Galbūt dėl techninių kliūčių ar prastų oro sąlygų traukinys vėluodavo, tačiau visuomet sustodavo.

"Lietuvos geležinkelių" atstovė spaudai Inga Čiuberkytė paaiškino, jog taip nutiko dėl labai paprastos priežasties – mašinistas apsiriko ir nesustabdė traukinio.

Visko gyvenime pasitaiko.

"Visko gyvenime pasitaiko. Būna, kad traukinys vėluoja, bet kad apskritai nesustotų numatytoje vietoje, vargu ar turėjome tokį atvejį. Šį kartą nulėmė žmogiškasis faktorius – incidentas įvyko dėl darbuotojo kaltės. Aplinkybes aiškinsimės, o mašinisto elgesį atitinkamai įvertinsime. Nepatogumų turėjusiems žmonėms buvo pasiūlyta keletas alternatyvų: laukti kito traukinio arba pasinaudoti autobusu, kurio išlaidas kompensavome", – komentavo I.Čiuberkytė.

Pašnekovės žiniomis, Plungėje išlipo 25 keleiviai, važiavę į Telšius. Penki jų grįžo pasiūlytu autobusu, kiti atsiėmė pinigus už traukinio bilietą ir patys ieškojo būdų, kaip pasiekti Telšius.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Marija

Penktadienį (2016 11 19) išvis buvo katastrofa su traukiniais Klaipėda-Vilnius/Vilnius-Klaipėda. Rytinis greitasis traukinys iš Klaipėdos į Vilnių nuo 4 vagono buvo nešildomas! Dirbančios moterys jame moterys tikrai buvo malonios ir pasiūlė persėsti į šildomus vagonus, bet pačios tai turėjo šalti tuose nešildomuose kelias valandas.Vakare ekspresas iš Vilniaus į Klaipėdą dar viena tragedija. Traukinys ne tik, kad Plungėje sugedo ir vėlavo į Klaipėdą, bet ir vietoje naujo traukinio buvo senas dyzelinis traukinys, nors kaina bilietų kaina buvo kaip į įprastinį naują ekspreso traukinį. Žodžiu, susimokėjai pagal pilną programą (abu bilietai buvo 1 klasės), o gavai ekonominę. Kažkaip nusivyliau LG.

Daina

Na kaip sau norite, bet sovietiniais metais tokie dalykai butu neimanomi.

atgal i ateiti

nesipiktinkit,traukinio masinistas atvyko is 2046 metu ir tuo metu del emigracijos ir demografijos LT beliko tik keli miestai,deja Telsiai,kaip miestas, tais salyginai dar netolimais 2046 jau nebeegzistavo,o kiekvienam kaime,kaip zinom traukiniai nestoja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS