NSGK tyrime konservatoriai pasigedo informacijos apie „Agrokoncerną“, „Vičiūnų grupę“ | Diena.lt

NSGK TYRIME KONSERVATORIAI PASIGEDO INFORMACIJOS APIE „AGROKONCERNĄ“, „VIČIŪNŲ GRUPĘ“

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) išvados dėl verslo įtakos politikai palieka selektyvumo, fragmentiškumo įspūdį, sako konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

Opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovas tvirtina, kad išvadose trūksta informacijos apie „Agrokoncerną“, „Vičiūnų“ grupę, „Senukų“ savininkus.

Anot jo, pozityviai vertinti reikėtų tai, kad parodyta,  jog„įtakos voratinklį kūrė koncernas „MG Baltic“ ir kaip buvo vykdomos Kremliaus įtakos per „Rosatom“ bei jos agentus“.

„Tačiau tyrimo rezultatai palieka stiprų selektyvumo ir fragmentiškumo įspūdį“, – pranešime teigia G. Landsbergis.

„Kodėl nėra kalbama apie dabarties stambių verslo koncernų įtaką šalies politikams? Juk tai yra dar aktualiau, nei dešimtmečio senumo įvykiai. Neabejoju, kad visuomenė norėtų žinoti, kokią įtaką, pavyzdžiui, šiuo metu Lietuvos politikams daro „Agrokoncernas“, „Vičiūnų grupė“, „Senukai“ ir kiti stambūs verslo koncernai“, – sako G. Landsbergis.

Frakcijos atstovų nuomone, NSGK atvertė kai kuriuos Lietuvos politinio gyvenimo istorijos etapus, kurie iki šiol nagrinėti tik epizodiškai. Teigiamai jie vertina ir tai, kad „nepaisant valdančiosios daugumos reikalavimų“, stengtasi nesikišti į teisėsaugos teismui perduotas bylas.

Konservatoriai pasigenda apibendrinimų epizoduose, kurie, anot jų, galbūt susiję su valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vykdytomis veiklomis. Jie nurodo, kad komitetui buvęs premjeras Andrius Kubilius liudijo, jog 2012-aisiais jo vadovautai Vyriausybei VSD pateikė slaptą informaciją apie „Rosatom“ investicijas, įtaką viešajai nuomonei dėl referendumo surengimo, nuomonei prieš Visagino atominę elektrinę, tačiau ji tyrimo procese neatsispindėjo.

„Referendumo procese prieš Visagino AE aktyviai veikė („valstiečių“ lyderis – BNS) Ramūnas Karbauskis ir tai, kad NSGK atsisakė savo išvadose aptarti „Rosatom“ įtaką 2012 metų referendumui bei jo aktyviems dalyviams, akivaizdžiai rodo, kad šiuo klausimu NSGK dauguma elgėsi nepriimtinai selektyviai“, – pabrėžiama pranešime.

Išvadose pasigendama ir „Gazprom“ pastangų daryti įtaką svarbiems politiniams sprendimams.

Po daugiau nei pusmetį vykusio NSGK tyrimo išvadas patvirtino trečiadienio vakarą. Pasak komiteto pirmininko, tirti politinės korupcijos reiškiniai, o pats tyrimas parodė, kokių silpnybių turi valstybė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Rašliavotojų rašliavos

Labai būtų įdomu,kokius žemgrobius ar kitokio tipo milijonierius gali pavardinti tie rašliavotojai apie konservatorius?Peizija apie jų nesąžiningumą,bet įvardyti nieko nesugeba.Lojimas tik lieka lojimu,be jokių įrodymų.O pažaliavusieji ir jiems prijaučiantys bijo bet kokio jų turto patikrinimo.Išsisukinėja ir raitosi kaip gyvatės.

Sukrutino lizdą

Komentarai rodo,kad pajudintas žemgrbio ir kitų neaiškaus praturtėjimo lizdą.Išsigandot?Juk padorūs žmonės kaip tik norėtų,kad jų ,gerbiamieji''nebijotų parodyti,iš ko susikurti milijonai.Vadinasi,tuos vadinamus komentarus rašo patys milijonieriai arba jų pakalikai,baudžiauninkai.Tikiu,kad ir Širinskova kokį desietką tokios rašliavos pateikė.

valstietis

Vaikeli, nemutink vandenio ir nedėstyk nesamonių.Pareik namo ir suburk kgb Lietuvai paliktus agentus ir jų paklausk ,kodėl jie taip viską vogė ir griovė valstybę.Gal praeis noras toliau loti ir visus niekinti.Pasiklausk savo saros,kas jai sudarė tokias sąlygas nuomuojantis patalpas.Kas leido tavo uošviui užsiimti aferizmu.ir taip galima vardyti iki begalybės..............Žinok ,kad visi skalikai tai yra konservatoriškos veislės ir loja kaip pasiutę šakalai----apsaugok viešpatie, nepatapk tokiu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS