Nuo rugsėjo ties mokyklų perėjomis budės policija ir savanoriai, bus tikrinami vairuotojai | Diena.lt

NUO RUGSĖJO TIES MOKYKLŲ PERĖJOMIS BUDĖS POLICIJA IR SAVANORIAI, BUS TIKRINAMI VAIRUOTOJAI

  • 5

Prasidėjus naujiems mokslo metams, policijos pareigūnai kartu su šimtais savanorių visą pirmąją rugsėjo savaitę patruliuos perėjose prie mokyklų ir tikrins vairuotojų blaivumą, rūpinsis viešąja tvarka, antradienį pranešė Lietuvos policija.

„Kiekvieno vaiko gyvybė yra neįkainojama, tad turime susitelkti ir padaryti viską, kad keliuose nežūtų nė vienas vaikas. Kreipiuosi į visus vairuotojus, tėvus ir vaikus – būkite atidūs važiuodami ar eidami per pėsčiųjų perėją, prie mokyklų ir kitų ugdymo įstaigų“, – ragina Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Rūpindamiesi eismo dalyvių saugumu, užtikrindami prevencinę ir šviečiamąją veiklą, policijos pareigūnai ne pirmus metus bendradarbiauja su mokyklų atstovais, socialiniais partneriais, įtraukia dvasininkiją ir pilietiškus bendruomenės narius.

Šiemet vėl aktyviai įsitrauks Lietuvos Raudonojo Kryžiaus savanoriai, policijos rėmėjai, Lietuvos šaulių sąjungos savanoriai. Kartu su policijos pareigūnais jie teiks pagalbą iš anksto numatytose vietose.

Anot policijos, rugsėjį bus vykdomos trumpalaikės prevencinės priemonės, skirtos jauno amžiaus vairuotojams (moksleiviams, studentams), bus tikrinama, ar turima teisė vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę, ar naudojami saugos diržai, saugos šalmai.

Policija kreips dėmesį į tai, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų. Taip pat bus tikrinama, ar pagal amžių jie gali vairuoti tam tikrą transporto priemonę, ar dėvi saugos šalmus, ar elektriniu paspirtuku neveža keleivio ir pan.

Kreipiuosi į visus vairuotojus, tėvus ir vaikus – būkite atidūs važiuodami ar eidami per pėsčiųjų perėją, prie mokyklų ir kitų ugdymo įstaigų.

Bus tikrinamas mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumas.

Lietuvos policija primena, kad vaikus vežančių mokyklinių autobusų vairuotojai arba kitas vaikus lydintis asmuo (ne jaunesnis kaip 18 metų) turi griežtai užtikrinti saugų vaikų įlipimą ir išlipimą, vaikų skaičių autobuse pagal sėdimas vietas ir saugos diržų naudojimą. Privaloma jaunesnius kaip 10 metų vaikus prireikus pervesti į kitą kelio pusę, jiems priminti, kad, tamsiuoju paros metu būtina turėti matomoje vietoje prikabintą atšvaitą.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiemet iki liepos mėnesio šalies keliuose įvyko 1 641 eismo įvykis, kuriuose nukentėjo žmonės. Penktadalyje eismo įvykių nukentėjo nepilnamečiai. Žuvo penki nepilnamečiai – vienas pėsčiasis ir keturi keleiviai. Sužeisti 337 nepilnamečiai (108 pėstieji, 68 dviračių ir 17 mopedų vairuotojų).

Pernai žuvo keturi nepilnamečiai, sužeisti ‒ 569. 2021 metais žuvo 8 nepilnamečiai, sužeisti – 552.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vilius

Mentai ties perejom tikrins vairuotojų blaivumą,tai kokie kamščiai formuosis ties mokyklomis? Šioj vyriausybej nera kompetetingų žmonių,vien Šimonytes tarnai.

Tadas

Tai kodėl tik pirmo rugsėjo budės.Tai reiškia kitomis dienomis niekas nevaikščioti per perėja.

Tadas

Gerai kad visada yra registratorius kuris viska fiksuoja ir pagal ji nustatomas kaltininkas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS