Nušvito Klaipėdos universiteto pastatų kompleksas | Diena.lt

NUŠVITO KLAIPĖDOS UNIVERSITETO PASTATŲ KOMPLEKSAS

  • 4

Trečiadienio vakarą pirmą kartą nušvito dalies Klaipėdos universiteto statinių fasadai. Nuo šiol dalis universiteto statinių taip bus apšviesti kiekvieną vakarą. Aktyvių miestiečių pasiūlytą idėją įgyvendino Klaipėdos miesto savivaldybė kartu su bendrove „Gatvių apšvietimas“.

„Šio istorinio pastatų komplekso dalinis apšvietimas – pavyzdys, kad gražią idėją galima įgyvendinti ir nedidelėmis sąnaudomis. Tai pirmasis, tačiau, tikimės, ne paskutinis bendras projektas. Analizuojame galimybes ateityje apšviesti ir daugiau vis dar tamsoje skendinčių istorinių Klaipėdos pastatų ir taip mūsų miestui suteikti  dar daugiau žavesio“, – sakė Klaipėdos universiteto Tarybos pirmininkas ir uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Laikinai einantis Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas prof. dr. Artūras Razbadauskas teigė, jog dalies Klaipėdos universiteto miestelio pastatų apšvietimas bus puiki proga Klaipėdos universitetui tapti labiau matomam miestelėnams.

„Džiaugiuosi, kad ši iniciatyva rodo, jog Klaipėdos savivaldybė ir universitetas gali dirbti išvien ir turi bendrų sąlyčio taškų. Apšviesti Klaipėdos universiteto miestelio pastatai yra svarbi įvaizdžio dalis ne tik pačiam universitetui, bet ir vieninteliam Lietuvos uostamiesčiui, Klaipėdai“, – sakė A. Razbadauskas.

Anot „Gatvių apšvietimo“ vadovo Dangero Aleksandrovo, Klaipėdos universiteto pastatų kompleksas apšviestas sumontavus papildomus prožektorius ant gatvės apšvietimo stulpų bei nukreipus šviesos srautą į statinius. Visas pastato grožis sutemus geriausiai matomas nuo Herkaus Manto gatvės pusės.

„Šituo projektu bandysime apšviesti pastatus per atstumą. Dažniausiai pastatų fasadai apšviečiami naudojant kryptinius prožektorius kurie sumontuoti ant pačių pastatų fasadų. Tikėsimės, kad apšviečiant pastatus kryptiniais prožektoriais per atstumą bus pasiektas toks pats efektas. Bent jau eksperimentas apšviečiant „Meridianą“ pavyko. Tikiuosi, kad pavyks ir čia“, – sakė D. Aleksandrovas.

Dauguma Klaipėdos universiteto pastatų kompleksui priklausančių statinių pastatyti XX amžiaus pradžioje ir ilgą laiką naudoti kaip kareivinės. Skirtingu laiku čia buvo įsikūrusios vokiečių, prancūzų, lietuvių ir rusų kariuomenės. Pastatų ansamblį sudaro šeši neogotikinio stiliaus raudonų plytų pastatai. 1993 m. pastatai perduoti Klaipėdos universitetui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

...

O kas valdžiai protą apšvies?..

O

ar bepadės?

Palaikau

Apšvieskit ir daugiau pastatu, bus gražu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS