Orai: atšalti neskubės, bet prireiks skėčio | Diena.lt

ORAI: ATŠALTI NESKUBĖS, BET PRIREIKS SKĖČIO

  • 0

Šią savaitę šalyje ir toliau išsilaikys lapkričiui nebūdinga šiluma. Dangus kasdien bus niūrus, atkeliaus gausesni krituliai, tačiau tik trumpam.

Šiandien šalyje dangų niaukstys debesys, vietomis, daugiausiai šiauriniuose šalies rajonuose, palis. Dienos metu dėl gūsingo pietryčių krypties vėjo bus žvarbu. Vilniuje bus apie 6, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 7 laipsnius šilumos. Kaune oras šils iki 8, prie jūros iki 10 laipsnių.

Antradienį sulauksime gausesnio lietaus. Naktį truputį lynos tik šiaurinėje šalies dalyje. Vėsiausia bus rytiniuos šalies rajonuose, kur temperatūra svyruos apie 3 laipsnius šilumos. Aukščiausia temperatūra numatoma prie jūros, kur išsilaikys 8–10 laipsnių šiluma. Likusioje šalies dalyje vyraus 4–7 laipsnių šiluma. Antroje dienos pusėje iš vakarų į šalį atkeliaus krituliai, kurie paskiausiai pasieks rytų Lietuvą. Vilniuje oras šils iki 8, Panevėžyje iki 9 laipsnių. Kaune ir Šiauliuose bus apie 10, pajūryje apie 11 laipsnių šilumos.

Trečiadienio naktį šalį merks lietus, vietomis gausus. Vėliausiai jis trauksis iš rytinių šalies rajonų, kai kur gali ir šlapios snaigės pasirodyti. Čia bus vėsiausia, temperatūra svyruos tarp 2–4 laipsnių šilumos. Pajūryje bus apie 9, likusioje šalies dalyje apie 5–8 laipsnius šilumos. Dienos metu kritulių jau bus gerokai mažiau, negausiai palis vos kai kur, vietomis pro debesis trumpam gali ir saulė švystelti. Suksis vidutinio stiprumo šiaurės vakarų krypties vėjas. Vilniuje bus apie 8, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 9 laipsnius šilumos. Prie jūros oras sušils iki 10 laipsnių.

Ketvirtadienį protarpiais galimi nedideli pragiedruliai, negausiai palis tik vietomis. Numatomas nesmarkus vakarinių krypčių vėjas. Nakties valandomis be žymesnių kritulių, šalyje bus apie 3–8 laipsnius šilumos. Dienos metu vietomis nuvilnis nedidelis lietus. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje termometrai fiksuos 7, Kaune 8 laipsnius šilumos. Prie jūros bus apie 10 laipsnių šilumos.

Penktadienį išsilaikys labai panašūs orai. Negausiai palynos vos kai kur, visgi, danguje dažniausiai supsis debesys. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių krypties vėjas. Naktį vyraus 3–8 laipsnių šiluma. Dieną Vilniuje bus apie 7, Kaune apie 8 laipsnius šilumos. Šiaulių ir Panevėžio apylinkėse temperatūra sieks 9, pajūryje 10 laipsnių šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį bus truputį vėsiau, gausių kritulių nenumatoma, galimi dažnesni pragiedruliai. Sustiprės vėjas, ypač sekmadienį, tuo metu pūs žvarbus šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas. Pirmadienio naktį orai sparčiai vės, vietomis spustels šaltukas.

Gairės: lapkritis, ruduo, orai, lietus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS