Orai: lietus ir šiluma trauksis – artinasi šaltukas | Diena.lt

ORAI: LIETUS IR ŠILUMA TRAUKSIS – ARTINASI ŠALTUKAS

  • 0

Paskutinėmis darbo dienomis šalyje ir toliau vyraus niūrūs, vėjuoti ir drėgni orai. Tačiau pokyčiai jau ne už kalnų – antroje savaitgalio pusėje šalį pasieks šaltesni orai. Dar stipriau žiema apie save primins ateinančios savaitės pradžioje.

Šiandien šalyje be didesnių pokyčių: dangus bus apniukęs, daug kur protarpiais lynos. Numatomas gūsingas pietų krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose dieną bus apie 4 laipsnius šilumos. Kauno apylinkėse ir prie jūros oras sušils iki 5 laipsnių.

Penktadienį išsilaikys drėgni ir vėjuoti orai. Lietus vietomis bus gausesnis, kai kur ir šlapdriba pasirodys. Pietinių krypčių vėjas įsismarkaus dar labiau, ypač pajūryje. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, galimi nedideli pragiedrėjimai, tačiau dieną plūstels krituliai. Temperatūra svyruos tarp 2–4 laipsnių šilumos. Šiauliuose vyraus 1–3 laipsnių šiluma. Nakties ir ryto metu lynos negausiai, o stipriau dangus prakiurs dieną. Tuo metu galimi mišrūs krituliai. Pajūryje bus apie 3–5 laipsnius šilumos, merks lietus, bus vėjuota.

Šeštadienį permainų dar nebus. Vėl daug kur protarpiais varvės dangus: vietomis lis, kai kur kris šlapdriba. Vyraus vidutinio stiprumo pietvakarių krypties vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse protarpiais negausiai palis. Temperatūra sieks 2–4 laipsnius šilumos. Šiauliuose numatomas apniukęs dangus, truputį lynos. Temperatūra svyruos tarp 1–3 laipsnių šilumos. Pajūryje vyraus 4–5 laipsnių šiluma, galimas negausus lietus.

Sekmadienį į šalį jau veršis šaltesnis oras. Nakties metu vietomis iškris negausūs mišrūs krituliai, o dieną daugelyje vietovių nušvis saulė. Pūs ramesnis vakarinių krypčių vėjas, kuris vakarėjant ir vėl įsismarkaus. Vilniuje ir Kaune nakties dangų gaubs debesys, galimi mišrūs krituliai, išsilaikys silpnai teigiama temperatūra. Ryte debesys trauksis, spustels –2 laipsnių šaltukas, o dieną bus apie nulį. Šiauliuose atšals, išsigiedrins dangus. Pirmoje paros pusėje bus apie –3, dieną apie –1 laipsnį šalčio. Pajūryje debesys taip pat praretės, temperatūra svyruos tarp 0–2 laipsnių šilumos.

Remiantis gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje orai bus žiemiškesni: šaltukas spustels stipriau ir naktimis kai kur atšals iki –7 laipsnių, o dienomis taip pat išsilaikys silpnai neigiama temperatūra. Pirmadienį vietomis pasnigs, tačiau tarp debesų ir saulė įsiterps, per kitas paras žymesnių kritulių nenumatoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS