Paminklas partizanams supriešino alytiškius | Diena.lt

PAMINKLAS PARTIZANAMS SUPRIEŠINO ALYTIŠKIUS

  • 4

Kur ir koks paminklas Dainavos apygardos partizanams atminti turėtų būti pastatytas Alytuje bendro sutarimo nerado Alytaus miesto savivaldybė, laisvės kovų dalyviai ir tremtiniai bei bendruomenė. Nors paminklo konkurso nugalėtojas jau aiškus, dėl išsiskyrusių nuomonių nuspręsta iš naujo skelbti konkursą ir ieškoti kitos vietos.

Pirmojo Alytaus bendruomenė pasipriešino ketinimui numatytoje aikštėje pastatyti paminklą Dainavos apygardos partizanams. Peticiją, kad aikštė nėra glaudžiai susijusi su partizanų kovomis ir yra netinkama paminklui, pasirašė beveik 300 alytiškių.

„Čia šalia darželis, mokykla, vasarą čia mamytės ant suoliukų sėdi, fontanėliuose vaikai turškiasi, manau, kad čia yra tokia poilsio zona. Dabar už trijų savaičių šurmuliuos čia naujametinė šventė, koncertuos grupės“, – sakė asociacijos „Pirmasis Alytus“ pirmininkė Renata Kantaravičienė.

Beveik 8 metrų metalinis bunkeris, kurį sukūrė vilnietis skulptorius Ryto Jono Balevičiaus paminklas, nepatiko pirmojo Alytaus bendruomenei. O politiniams kaliniams, tremtiniams ir laisvės kovų dalyviams netinka ir Pirmojo Alytaus aikštė.

Laisvės kovų dalyviai pageidavo, kad paminklas atsirastų miesto centre, tačiau čia jau stovi memorialas „Nurimęs angelas“, beje, skirtas  politiniams kaliniams ir Dainavos apygardos partizanams.

Daugiau apie nesutarimus Alytuje – Rūtos Lankininkaitės reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

as

paminklai banditams turi būti statomi miškuose, kur jiems ir vieta

Arvys

nieko, pamastys, pasitars ir pastatys paminkla musu didvyriams kuriu butent Alytaus kraste buvo labai daug.

Kaunas valdo

Šaunuoliai Alytiškiai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS