Pasikeitė Lenkijos gynybos atašė Lietuvai | Diena.lt

PASIKEITĖ LENKIJOS GYNYBOS ATAŠĖ LIETUVAI

  • 0

Krašto apsaugos ministerijoje trečiadienį buvo akredituotas naujasis Lenkijos gynybos atašė Lietuvai majoras Piotras Sadysas.

Jis šiose pareigose pakeitė nuo 2015 metų Vilniuje rezidavusį pulkininką Miroslawą Wojciką (Miroslavą Voiciką), pranešė ministerija.

Krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas buvusiam atašė įteikė Lietuvos krašto apsaugos sistemos medalį „Už nuopelnus“.

„Džiaugiuosi, kad mūsų šalių bendradarbiavimas saugumo ir gynybos srityje jau yra tapęs sektinu pavyzdžiu visame Aljanse. Lietuva labai vertina ir dėkoja Lenkijai už reguliarų dalyvavimą NATO Baltijos oro policijos misijoje ir, tikimės, kad prie Baltijos šalių oro erdvės saugumo užtikrinimo prisidėsite ir ateityje“, – pranešime cituojamas viceministras.

Majoras P. Sadysas iki atvykimo į Vilnių dirbo Lenkijos gynybos ministerijoje, jis yra baigęs Varšuvos karo akademiją.

Lenkija yra viena aktyviausių NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse dalyvaujančių šalių. Lenkijos karinių oro pajėgų naikintuvai nuo 2005 metų septynis kartus buvo dislokuoti Aviacijos bazėje Šiauliuose.

Nuo 2014 metų Lietuva, Lenkija ir Ukraina vysto trišalę brigadą. Nuo 2003-ųjų Lietuva skiria karių Ščecine įsikūrusiam NATO Šiaurės-Rytų korpusui.

GALERIJA

  • Pasikeitė Lenkijos gynybos atašė Lietuvai
  • Pasikeitė Lenkijos gynybos atašė Lietuvai
KAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS