Pavasaris neskuba: iš Arkties plūstelės šalčių banga | Diena.lt

PAVASARIS NESKUBA: IŠ ARKTIES PLŪSTELĖS ŠALČIŲ BANGA

Artimiausiu metu iš Arkties plūstelės šalčių banga, tad kol kas pavasarine šiluma nesimėgausime, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Alva Nagelytė.

Penktadienį temperatūra išliks neigiama – svyruos tarp 0 ir 4 laipsnių šalčio. Žvarbus šiaurės, šiaurės rytų vėjas tądien gins šalčio bangą iš Arkties, kuri Lietuvą pasieks šeštadienio naktį. Vėjo greitis sieks 8–12 m/s.

Šeštadienį šaltis paspaus stipriau, naktį temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių šalčio, šiaurės rytiniuose rajonuose gali pašalti ir iki 14–15. Vėjas pūs iš šiaurės rytų, išliks stiprokas. Dieną temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šalčio.

Sekmadienis jau turėtų būti malonesnis. Ciklonas aprims visą Lietuvą, pateksime į jo centrinę dalį, kur vėjas bus ramesnis. Taigi, žvarbumo pojūčio jau nebus, dangus bus beveik giedras, pasitaikys nebent pavieniai debesėliai“, – prognozavo A. Nagelytė.

Naktį bus 8–13 laipsnių šalčio, o dieną dėl saulės temperatūra jau bus teigiama – ji svyruos tarp 0 ir 4 laipsnių šilumos.

Pirmadienį padidės debesuotumas, bet gausesnių kritulių būti neturėtų. Naktį temperatūra svyruos tarp 4 ir 9 laipsnių šalčio.  Dieną ji kils iki 1–6 laipsnių šilumos.

Antradienį jau daugelyje rajonų sulauksime sniego, į jį gali įsimaišyti ir šlapdribos. Temperatūra naktį  bus šiek tiek žemiau nulio, o dieną – kiek aukščiau nulio.

„Kol šis pas mus besiveržiantis arktinis šaltis nepasitrauks, aukštesnių pavasarinių temperatūrų nesulauksime“, – LRT RADIJUI kalbėjo sinoptikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS