Pirmosios abiturientų apeliacijos – dėl fizikos ir vokiečių kalbos | Diena.lt

PIRMOSIOS ABITURIENTŲ APELIACIJOS – DĖL FIZIKOS IR VOKIEČIŲ KALBOS

Pradėjus skelbti brandos egzaminų rezultatus, Nacionalinis egzaminų centras (NEC) sulaukė pirmųjų apeliacijų, kurias gali teikti egzaminų vertinimu suabejoję abiturientai ir ankstesnių laidų absolventai.

Kaip Eltai sakė NEC direktorė Saulė Vingelienė, kol kas paskelbti tik keturių brandos egzaminų rezultatai, kelias apeliacijas kandidatai pateikė dėl fizikos egzamino vertinimo ir dėl vokiečių kalbos.

„Ankstesniais metais daugiausiai apeliacijų būdavo paskelbus lietuvių kalbos ir literatūros egzamino rezultatus. Šiemet juos skelbsim liepos 3 ar liepos 4 dieną“, - pridūrė NEC vadovė.

Liepos 3-4 dienomis taip pat planuojama skelbti ir informacinių technologijų, užsienio kalbos (anglų) valstybinių brandos egzaminų rezultatus. Likusiųjų pagrindinės sesijos egzaminų - biologijos, chemijos, geografijos, istorijos, matematikos - rezultatai turėtų paaiškėti liepos 12 dieną.

ELTA primena, kad laikas apeliacijoms teikti šiemet - sutrumpintas. Kaip skelbė NEC, siekiant visų valstybinių brandos egzaminų apeliacijų rezultatus pateikti iki liepos 20 dienos, nuo trijų iki dviejų dienų sutrumpėjo laikas apeliacijoms dėl brandos egzaminų rezultatų pateikti.

Apeliacijų nagrinėjimo metu darbas yra vertinamas iš naujo.

2018 metais prašymus laikyti brandos egzaminus iš viso pateikė 31 640 kandidatų (2017 metais - 32 572 kandidatai).

2018 metais vienas kandidatas vidutiniškai pasirinko laikyti apie 3,46 egzamino.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS