Po lietaus patvino Tauragės gatvės: patariama nesimaudyti maudykloje | Diena.lt

PO LIETAUS PATVINO TAURAGĖS GATVĖS: PATARIAMA NESIMAUDYTI MAUDYKLOJE

  • 0

Dėl išaugusios vandens taršos patvinus Tauragės gatvėms nerekomenduojama maudytis miesto paplūdimio maudykloje.

Kaip penktadienį pranešė Tauragės rajono savivaldybė, ketvirtadienio vakarą bei naktį gausus kritulių kiekis vietomis užtvindė Tauragės miesto gatves. Užsikimšus fekalijų šuliniams, dalis jų turinio ėmė veržtis į gatvę, o vėliau pateko į Tauragės miesto maudyklą.

Anot pranešimo, apie situaciją informuoti Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos Klaipėdos skyriaus specialistai, jie penktadienį turėjo paimti vandens mėginius užterštumui nustatyti.

„Iki to laiko gyventojams maudytis miesto paplūdimyje nerekomenduojame. Miesto seniūnija paruošė ir šioje vietoje įrengė informacines lenta, su informacija ir rekomendacijomis nesimaudyti“, – nurodoma savivaldybės pranešime.

Penktadienį „Tauragės vandenys“ direktorius Tadas Pauparis miesto televizijai sakė, kad užsikišę fekalijų šuliniai nustatyti, nuotekų šulinius užkišo gyventojų išmesti skudurai.

Anot jo, nuotekos į Kranto gatvėje esančius šulinius atiteka iš Norkaičių bei Aerodromo rajono.

„Tauragės vandenys“ vadovas teigė, kad avarijos priežastys pašalintos, Tauragės miesto paplūdimyje dirba gamtosaugininkai, nustatinėjama žala gamtai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS