Po Lietuvą popiežių vežiojęs automobilis padovanotas vienuolėms | Diena.lt

PO LIETUVĄ POPIEŽIŲ VEŽIOJĘS AUTOMOBILIS PADOVANOTAS VIENUOLĖMS

Vienas iš dviejų „Fiat“ automobilių, kuriuo vizito Lietuvoje metu važinėjo popiežius Pranciškus, padovanotas Motinos Teresės seserims.

Socialinėms reikmėms dovanoti po vieną automobilį, kuriuo kelionių užsienyje metu važinėjo Šventasis Tėvas, - Vatikano tradicija. Jos tikslas - taip prisidėti prie karitatyvinės veiklos šalyse.

Kukliu automobiliu „Fiat“ važinėsiančios Dievo Meilės Misionierių seserys įsikūrusios Vilniuje, netoli stoties, ir rūpinasi vargšais.

Šios kongregacijos vienuoles galima atskirti iš baltų drabužių su šviesiai mėlynais krašteliais. Tokiu vilkėjo ir kongregacijos įkūrėja Šv. Motina Teresė. Su žiniasklaida seserys vengia bendrauti, gerus darbus daro tyliai.

Pasak ses. Marijos, kongregacijai suteiktas automobilis pirmiausia - parama skurstantiems. Seserų misija - pagalba labiausiai vargstantiems, kurie ne tik lankomi namuose, bet ir lydimi į ligonines.

Iki šiol seserys naudodavosi viešuoju transportu, vienuolija automobilio niekada neturėjo.

Dovanotu automobiliu bus paprasčiau pasiekti pagalbos reikalingus žmones, prireikus, juos nuvežti į gydymo įstaigas ar kitas vietas.

Šv. Teresės įkurtas vienuolynas veikia 139 pasaulio šalyse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tai tikrai gražus poelgis

Labai graži tradicija, ačiū tiems, kurie pagalvojo apie gailestingas vienuoles

SUSIJUSIOS NAUJIENOS