Po Lietuvą sukrėtusio smurto pratrūkęs V. Radzevičius apkaltino valdžią | Diena.lt

PO LIETUVĄ SUKRĖTUSIO SMURTO PRATRŪKĘS V. RADZEVIČIUS APKALTINO VALDŽIĄ

  • 15

Ketvirtadienio pavakare pratrūko 48 metų žinomas žurnalistas ir keliautojas Vytaras Radzevičius.

Po Lietuvą sukrėtusio įvykio, kai Kėdainiuose tėvai iki sąmonės netekimo sumušė savo keturmetį vaiką, feisbuke jis rėžė valdžiai.

„Lietuvoje vėl miršta (duokdie, kad taip neįvyktų) suaugusiųjų sumuštas vaikas. Tuo metu, kai buvo glaistomas dviejų „politikų“ ir mašinos santykių trikampis, buvo atmestas įstatymas, draudžiantis vaikams taikyti fizines bausmes. Šlykštu, apgailėtina ir nesuvokiama. Po tokio sprendimo jūs, valdžia, esate šio ir kitų tokių nusikaltimų bendrininkai. Ir pagal jūsų logiką jums taip pat reiktų daužyti galvas, kol pradėsite elgtis, kaip reikia. Bent pasakykite, kiek vaikų dar reikia sumušti ir nužudyti, kad jūs bent kažką nuspręstumėte?“ – socialiniame tinkle piktai rašė Vytaras, sulaukęs kelių tūkstančių draugų ir sekėjų pritarimo bei audringų diskusijų.

23 metų dukrą Augustę, kuri neseniai pagimdė sūnų, ir 12 metų sūnų Vincentą su žmona, žurnaliste Laisve, auginantis Vytaras vaikus auklėja pagrindine taisykle: "Nedaryk kitam to, ko nenorėtum, kad tau darytų".

Netylėjo ir jo žmona L.Radzevičienė.

"To įstatymo neįmanoma priimti", – taip prieš keletą dienų man pasakė viena politikė, kai rengėme TV laidą apie smurtą prieš vaikus. Suvokti, kodėl neįmanoma,  lygiai taip pat neįmanoma. Ypač, kai šiandien ir vėl - nauja auka", – feisbuke rašė ji ir pasidalijo kraupiais skaičiais. 

"Informatikos ir ryšių departamento prie VRM duomenimis, pradėti 1051 ikiteisminiai tyrimai dėl fizinio smurto, 74 – seksualinės prievartos, 114 – dėl psichologinės prievartos, žuvo 17, fizinio skausmo sukėlimo – 1100, išžaginimo – 48, seksualinis prievartavimo – 56. Kasmet nusižudo maždaug viena klasė moksleivių.

Tai – 2016-ųjų statistika. Ir tik ta – oficialioji. Ar galite įsivaizduoti, koks nutylėjimo mastas, kiek iš tikro tokių siaubų vyksta su mūsų vaikais kiekvieną dieną?", – rašė ji.

GALERIJA

  • Vytaras Radzevičius ir Laisvė Radzevičienė
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

oi

eikit su savo xebra ir toliau savo x faktorius ir futbolus zaisti , garsenybes.Kur tiek metu buvot?

komedija

Nelaimingą vaiką saugojo bent 3 vaikų apsaugos įstatymai ir visas BK. Išsaugojo? Priimkime dar vieną įstatymą! Kuo skubiau! Kiekvienas degradas puls skaityti ir juo vadovautis:) Kodėl tas keliautojas nemato esmės? "Savo sugyventinės vaiką Kėdainiuose sumušęs 27 metų Gediminas Kontenis į teisėsaugos akiratį buvo patekęs dažnai, nesyk buvo teistas, tačiau sulaukdavo teisėjų malonės arba atsipirkdavo itin švelniais nuosprendžiais." 2016 metais G.Kontenis vėl įkliūva policijai, šįsyk – dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Jis iš chuliganiškų paskatų žiauriai sužalojo žmogų. Teismas ir vėl nebuvo griežtas – G.Konteniui skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė. Dabar vėl -"Pareigūnams atrodė, kad vyriškis nesigaili dėl savo kraupaus išpuolio..." Kokainas, sprogstamosios medžiagos, dešimtys ginklų, grupinis nusikaltimas...ir? 2016 m. žiauriai sužaloja žmogų...ir? Skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė:))) Dabar? Vėl lygtinė laisvės atėmimo bausmė? Ar reikia komentarų?

baisu

Labai graudu, kad po tuo meilės trikampiu vis dar gulasi tokios žaizdos ir įstatymai...Ar dar ir šiandien išlieka būtinybė siūti tautinius kostiumėlius??? Šitiems - beveik užmuštam , o kitam rastam sąvartyne šią savaitę - jau neprireiks...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS