Po raginimų priimti palestiniečius: turime polinkį pradėti jaustis kaltiems už tai, kas vyksta | Diena.lt

PO RAGINIMŲ PRIIMTI PALESTINIEČIUS: TURIME POLINKĮ PRADĖTI JAUSTIS KALTIEMS UŽ TAI, KAS VYKSTA

  • 36

Jau pasigirsta politinių lyderių raginimų Gazos Ruože įstrigusiems palestiniečiams atverti Europos sienas. Plačiau – LNK reportaže.

Humza Yousafas yra pirmas musulmonas, kuris tapo Škotijos politiniu lyderiu. Jis vadovauja ir Škotijos nacionalinei partijai. H. Yousafas pareiškė, kad Škotija yra pasirengusi priimti palestiniečius, ragina tai daryti ir kitas šalis.

„Šiuo metu Gazos Ruože perkelta 1 mln. žmonių. Todėl šiandien raginu tarptautinę bendruomenę įsipareigoti vykdyti pasaulinę pabėgėlių programą, skirtą Gazos gyventojams“, – sakė H. Yousafas.

H. Yousafo žmonos tėvai įstrigo Gazos Ruože. Politikas tikino, kad jiems trūksta maisto ir vandens. Jei greitai neišvyks, jie gali net mirti. H. Yousafas ragina Jungtinės Karalystės vyriausybę nedelsiant imtis Gazos gyventojų perkėlimo schemos.

„Žmonės Škotijoje ir visoje Jungtinėje Karalystėje ir anksčiau atvėrė savo širdis ir namus. Priėmėme žmones iš Sirijos, daugelio kitų šalių. Turime tai padaryti dar kartą“, – sakė H. Yousafas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras sako, kad tarp Europos šalių tokių diskusijų dėl palestiniečių priėmimo nėra.

„Diskusija yra dėl to, ar juos galėtų priimti Egiptas. Bet ir tai labai sudėtingas klausimas“, – teigė Gabrielius Landsbergis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

G. Landsbergis praeitą savaitę lankėsi Egipte. Sako, kad egiptiečiams tai ne tik humanitarinis, bet ir principinis klausimas. Egiptas sutiko į Gazos Ruožą praleisti tik humanitarinę pagalbą, bet ne palestiniečius įsileisti. Pranešama, kad Egiptas baiminasi, kad per sieną pereitų ir „Hamas“ teroristai. Egipto prezidentas pabrėžė, kad Izraelio ir Palestinos konfliktas neturi būti sprendžiamas Arabų šalių sąskaita.

„Tą patį girdėjau ir iš Jordanijos karaliaus“, – teigė G. Landsbergis.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas neatmeta, kad tokių balsų kaip Škotijos H. Yousafo, Europoje atsiras ir daugiau.

Mes turime tokį polinkį pradėti jaustis kaltiems už tai, kas vyksta.

„Užsitęsus konfliktui, pasirodžius kažkokiai informacijai tokių balsų gali pasirodyti. Mes turime tokį polinkį pradėti jaustis kaltiems už tai, kas vyksta“, – sakė Laurynas Kasčiūnas.

Bet L. Kasčiūnas įsitikinęs, kad tokie kvietimai atvykti – naujos, nelegalios migracijos bangos varomoji jėga.

„Jei Škotijos lyderis turi kažkokių asmeninių problemų ir jo šeimos nariai yra Gazos Ruože, tai jis tegul savo asmenines problemas ir sprendžia kviesdamasis juos kažkur. Bet mes čia esame ne prie ko“, – sakė L. Kasčiūnas.

Taip pat H. Yousafas smerkia Izraelį, kad šis taiko neteisėtą kolektyvinę bausmę. Škotija turi pusiau autonominę vyriausybę Ji atsakinga už švietimo, sveikatos sistemas. Užsienio reikalus koordinuoja Didžiosios Britanijos vyriausybė Londone. Iš jos ketinimo priimti palestiniečius nėra girdėti.

Didžiosios Britanijos premjeras atvyko į Izraelį. Jis sako, kad šalis turi ne tik teisę, bet ir pareigą atkurti savo saugumą.

„Malonu čia būti, man svarbu išreikšti solidarumą su Izraelio žmonėmis po siaubingo teroro išpuolio“, – sakė Jungtinės Karalystės premjeras Rishi Sunakas.

Londone į Palestino palaikymo akcijas renkasi tūkstančiai. Jas prižiūri apie tūkstantis pareigūnų. Jie įspėjo, kad jei pamatys palaikančius „Hamas“ teroristus, areštuos.

Rašyti komentarą
Komentarai (36)

Džo

Visi musulmonai broliškai , tegul juos pasidalina , prie ko čia dabar Europa ? !

RT

Kuo čia dėti palestiniečiai, jei Izraelį užpuolė ne Palestina, o atskira teroristų grupė Hamas. Tai gal ir teroristams dabar maloniai suteiksim prieglobstį? Nu tada nesistebėkim, kai gausim nuo ko nors raketa į užpakalį. Šiaip jau nėr ko dauginti arabų Europoje, tegul juos pasiima visos arabiškos šalys. Ten ir vietos yra ir daug ir lėšų jie turi- ant naftos ir ant aukso sėdi tie arabai.

nuomonė

Palestina,tai ne vien tik gazos ruožas,tegul evakuojasi į vakarų krantą ten gi palestinos teritorija.žydai gi kovoja ne su Palestina ,o su hamas teroristais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS