Pranešusiems apie nusikalstamas veikas Lietuvos policija siūlo atlygį | Diena.lt

PRANEŠUSIEMS APIE NUSIKALSTAMAS VEIKAS LIETUVOS POLICIJA SIŪLO ATLYGĮ

  • 46

Lietuvos policija socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė apie naują iniciatyvą – „Pranešk apie nusikalstamą veiką – gauk atlygį!“. Policija pabrėžia, kad atlyginama tik už korupcinius ir ekonominius nusikaltimus.

Teigiama, kad atlygis bus gautas, jei suteiksite vertingos informacijos, kuria pasinaudojus:

bus pradėtas ikiteisminis tyrimas;

bendradarbiausite jau vykdomo ikiteisminio tyrimo metu;

bus nustatyta turtinė žala valstybei;

bus išvengta turtinės žalos valstybei.

Lietuvos Respublikos teisės aktai nustato, kad už vertingą informaciją apie nusikalstamas veikas ekonomikai, verslo tvarkai ar finansų sistemai, korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas gali būti atlyginama.

Vienkartinių piniginių išmokų dydžiai už suteiktą vertingą informaciją:

iki 14 tūkst. eurų – apie sunkų nusikaltimą;

iki 7 tūkst. eurų – apie apysunkį nusikaltimą;

iki 2 tūkst. eurų – apie nesunkų nusikaltimą;

iki 500 eurų – apie baudžiamąjį nusižengimą.

Pranešti apie nusikalstamą veiką galima telefono numeriu 112, elektroniniu paštu info@policija.lt, interneto svetainėje www.epolicija.lt, raštu artimiausiai policijos įstaigai, pasitikėjimo telefonu (85) 272 5372.

Rašyti komentarą
Komentarai (46)

Kęstas

rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

Kęstas

Virstame policine valstybe. Ar tinkamai valdžia naudojasi galiomis Lietuvoje? Ne. Kur mes esame Pasaulio banko sudarytame žmogiškojo kapitalo indekse? "Žmogiškojo kapitalo indeksas matuoja darbo jėgos sveikatą ir išsilavinimą, nulemiančius galimybę sugeneruoti daugiau BVP vienam šalies gyventojui. Mes esame 37-ti. Musų indeksas yra 0.71. Mūsų išsivystymo lygio šalių grupėje už mus blogesni tik Malta ir Vengrija. Latvija, Rusija, Estija ir Lenkija - visos turi geresnius rodiklius. Airija ir Suomija priklauso kitų, geriausių, valstybių grupei, o sąrašo viršūnėje yra Singapūras." Visą sąrašą galima pasižiūrėti čia (anglų kalba). Kadangi neturime jokių išskirtinių gamtos turtų, tik mūsų žmonių darbą, tai šis indeksas turėtų būti mūsų pagrindiniu Lietuvos valdymo specialistų vertinime. Iki šiol valdžiusius konservatorius ir socialdemokratus galime įvertinti tik labai blogai: juk atsilikome per keletą dešimtmečių ne tik nuo estų, bet net ir nuo latvių. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima

Anonimas

KGB sliundra, magnolija su kubiliniais ir liberastasisvoge Lietuva eme kysius magnolija, lansbegiukas kodel niekas neziuri jug buvo pranesta.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS