Prezidentas apie nepilnamečių narkotikų vartojimą: reikia dirbti dviem kryptimis | Diena.lt

PREZIDENTAS APIE NEPILNAMEČIŲ NARKOTIKŲ VARTOJIMĄ: REIKIA DIRBTI DVIEM KRYPTIMIS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad norint sumažinti nepilnamečių narkotikų vartojimo problemą, yra būtina imtis prevencinių priemonių ir griežtinti kontrolę. Taip pat, anot šalies vadovo, svarbu svarstyti ir apie mokiniams tenkantį švietimo krūvį.

„Turime galvoti apie tai, ar mūsų mokymo, ugdymo programos nepastato vaiko į tokią padėtį, kuomet jis nebespėja koja kojon su vis sparčiau besisukančiu bėgimo takeliu“, – antradienį viešėdamas Klaipėdos rajone pažymėjo G. Nausėda.

Pasak prezidento, siekiant sumažinti nepilnamečių narkotikų vartojimo problemą, yra svarbi ne tik prevencija, bet ir šiomis medžiagomis prekiaujančių asmenų atsakomybės griežtinimas.

„Svarbu, kad šioje vietoje kovotume kompleksiškai, neieškotume vieno stebuklingo recepto, kuris išspręstų (narkotikų vartojimo – ELTA) problemą iš esmės. Manau, kad reikia dirbti dviem kryptimis – prevencija ir, be abejo, baudos už nusižengimus, nelegaliai perduodant narkotikus arba elektronines cigaretes tarp nepilnamečių“, – aiškino šalies vadovas.

ELTA primena, kad praėjusių metų spalio pradžioje prezidento G. Nausėdos vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais K. Budrys nurodė, jog šalies vadovas svarsto galimybę aptarti nepilnamečių narkotikų vartojimo problematiką ir prevenciją Valstybės gynimo taryboje (VGT).

Prezidentūra ragina atsakingas ministerijas ir institucijas imtis griežtesnių priemonių, siekiant užkardyti psichotropinių medžiagų platinimą ir vartojimą – prevencinių akcijų ir kampanijų nebeužtenka, tuomet teigė K. Budrys.

Visgi Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė kritiškai įvertino Prezidentūros svarstymus nepilnamečių narkotikų vartojimo ir platinimo problemas aptarti VGT. Ji teigė, kad tai neduotų jokio rezultato ir pažymėjo, kad reikia ieškoti kitokių priemonių, susijusių su jaunimo švietimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jo

I kaire ir desine

pons Nauseda siuo [ ir kitais] klausimais reikejo ir uzsiimt

vos tik atsisedai y Prezidento sosta, o ne Bludint po ukraina rupintis maiDauno ukru debilais, ginklu tiekimu jiems , ir simtu milijonu banderoms y sikna kisimu , nusispjovus y tauta , lietuva , vaikus , narkomanus ,prostitutes ir savizudzius....

Liberastu Laisves gauja su PIS vyriausybe ir Seimu

kuria istatymus kaip LEGALIZUOT NARKOTIKUS ir SUMAZINT BAUSME UZ MAZO KIEKIO NARKOTIKU TUREJIMA .....o Nauseda kliedi apie ,,PREVENCIJA NARKOTIKU PLATIMNIMO SUGRIEZTINIMA IR BAUDZIAMAJA ATSAKOMYBE UZ TAI --zodziu nei vienas nei kiti nezino ka kaire ranka daro , ir ka desine , o galva atsisukus y siknos puse mato tik siknaskyle ir saugo jakad neisdulkintu koks nors py.......astas prisitaikes ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS