Prezidentė siūlys generalinį prokurorą nušalinti nuo pareigų | Diena.lt

PREZIDENTĖ SIŪLYS GENERALINĮ PROKURORĄ NUŠALINTI NUO PAREIGŲ

  • 3

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kreipsis į Seimą, kad generalinis prokuroras Darius Valys būtų laikinai nušalintas nuo pareigų, sudarant sąlygas ištirti prieš pustrečių metų jo padarytos avarijos aplinkybes.

„Gavusi tokį generalinio prokuroro prašymą, prezidentė įstatymų nustatyta tvarka kreipsis į Seimą sutikimo dėl laikino generalinio prokuroro nušalinimo nuo pareigų, kad būtų sudarytos visos sąlygos išsamiai ir objektyviai išsiaiškinti visas prieš pustrečių metų įvykusios avarijos aplinkybes“, - BNS sakė prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė.

Pasak jos, iki antradienio vakaro generalinio prokuroro prašymas Prezidentūros nebuvo pasiekęs.

Generalinė prokuratūra anksčiau antradienį pranešė, kad D.Valys kreipėsi į prezidentę, prašydamas inicijuoti ikiteisminį tyrimą dėl jo prieš pustrečių metų sukeltos avarijos.

Generalinis prokuroras tokį žingsnį žengė susipažinęs su Vilniaus apygardos prokuratūros raštu, kad jo sukelta avarija turi būti traktuojama kaip galbūt nusikalstama veika, o ne kaip administracinis kelių eismo taisyklių pažeidimas.

„Pats generalinis prokuroras mano, kad toks ikiteisminis tyrimas būtų tikslingas ir pabrėžia, jog niekuomet neneigė savo atsakomybės už šį autoįvykį, yra sumokėjęs teismo skirtą baudą“, - sakoma Generalinės prokuratūros pranešime.

D.Valys avariją sukėlė 2011 metų spalio 19-osios rytą. Vilniuje, Ateities gatvėje, jo vairuojamas nuosavas automobilis „Volvo V70“ kliudė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią 58-erių moterį. Nukentėjusioji buvo nuvežta į ligoninę, kur jai nustatyti abiejų blauzdų sumušimai.

Per eismo įvykį prokuroras buvo blaivus. Jis teigė pėsčiosios nepastebėjęs, nes kelyje buvo blogas matomumas, slidu, lijo lietus.

Dėl šio avarijos D.Valiui teismas skyrė 500 litų baudą. Tai minimali bauda, kokią numato įstatymas už tokio pobūdžio administracinį pažeidimą.

Į prokurorus dėl ikiteisminio tyrimo kreipėsi buvęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas, dabar Seimo narys Vitalijus Gailius. Jis teigė gavęs duomenų, kad atliekant tyrimą dėl D.Valio pėsčiųjų perėjoje partrenktos moters nebuvo ištirtos visos aplinkybės ir nukentėjusiosios sužalojimai galėjo būti įvertinti netinkamai.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

YES

Viskas OKEY, reikia manyti, kad po rinkimų bus ir naujas Premjeras.

marionetinis kenkejas atsistatidina

o jo lelininkai ir toliau kenks Lietuvai per tokias nesamones kaip sis generalinis valys ?

dr. Jonas Ramanauskas joramlt@yahoo.com

Tai pasirodo geneoralinis nezino kaip kvalifikuoti savo pacio nusikaltima?! Vertas nusalinti jau senai ir visiems laikams. Nenusalinimas irodo, kad ponia prezidente nesugeba atlikti savo pareigu!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS