D. Grybauskaitė statysis namą | Diena.lt

D. GRYBAUSKAITĖ STATYSIS NAMĄ

Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė šių metų pradžioje įsigijo žemės sklypą, kuriame žada susiręsti namą.

16 a sklypą už 50 tūkst. eurų D.Grybauskaitė įsigijo iš Vilniuje registruotos bendrovės "Forteka". Prezidentūros spaudos tarnyba dienraštį informavo, kad sklypas yra Vilniaus rajone, naujai formuojamame gyvenamųjų namų kvartale. Kur konkrečiai, neatskleidžiama. Nekilnojamojo turto rinkoje tokio pirkinio vertė atitinka suderėtą kainą.

"Pasibaigus įgaliojimams Prezidentė neliks gyventi Turniškėse. Ji ne kartą yra griežtai pasisakiusi prieš bet kokias privilegijas ir laikosi nuostatos, kad gyvenamosiomis patalpomis ir jų išlaikymu, pasibaigus įgaliojimams, šalies vadovas turi pasirūpinti pats", – dienraščiui teigė prezidentūros spaudos tarnyba. D.Grybauskaitės kadencija baigiasi 2019 m. liepą.

Prezidento įstatymas numato prezidentą aprūpinti rezidencija Vilniuje. Nutrūkus arba pasibaigus prezidento kadencijai, jei prezidentas pageidauja, jam panaudos pagrindais suteikiamas būstas. Tačiau įstatymas nenumato, kur – Turniškėse, kur įprastai ir yra prezidento rezidencija, ar kitur gali būti suteiktas būstas.

2009 m. pradėjusi eiti prezidento pareigas D.Grybauskaitė viešai deklaravo turinti būstą daugiabutyje kotedže Vilniuje, šalia judrios Geležinio Vilko gatvės. Prezidentė per pirmąją kadenciją deklaravo, kad per kelis kartus maždaug už 350 tūkst. eurų įsigijo vyriausybinių vertybinių lakštų.

Praėjusių metų birželio pabaigoje įkurtos bendrovės "Forteka" direktorė ir vienintelė darbuotoja Lina Kirkliauskaitė dienraščiui taip pat nepanoro atskleisti, kurioje vietoje yra D.Grybauskaitei parduotas žemės sklypas. Ji taip pat atsisakė pasakyti, kokiu būdu Prezidentė susirado pirkinį. Pašnekovė patvirtino esanti verslo konsultacijomis užsiimančios bendrovės "Septyni septyniolika" direktorė ir dirbanti draudimo veikla užsiimančioje bendrovėje "Rinkos spektras". Pastaroji yra greta prezidentūros.

Registrų centro duomenimis, "Forteka" akcininkai yra trys juridiniai asmenys, vienas kurių priklauso L.Kirkliauskaitei.

Rašyti komentarą
Komentarai (47)

Manau Prezidente saunuole.

Kokia sensacia? kazkam labai jau pavydu.O daugelis mano saunuole.Neliks ant sprando mokesciu moketojams.Matosi,kad zmogus nesavanaudis.O Kristinaniekoneprisidejusiprienepriklausomybes,tik deficitus sovietmeviu is po prekystalio prekiavusi,viesbuti neteisetu budu AMB prichvatizaves.Veselkos zodziai.Negali iskrapstyti penkeri metai is Turniskiu.Mat sutartis buvo,obaigesi pries naujusmetus.Tai nespeja AMB turto isvezti.Matosi zmogaus intelektas.Jokiu privelegiju buvusiem ir busimiem politikam.

triusis

Ar mes kuo nors pasidziaugti galime .....tegu statosi daug kas statosi ir neuzkliuva,,,,SEKMES PREZIDENTE,,,,,,

NA NA

kaip GRybauskaitė yra pasakius " jei neturi namo ir visą kitą ,tai tu blogas darbuotojas ,nemoki suktis ",.tegu statosi ,kad ir pilį prasisuko Lietuvoje gerai ,tik keista ,kad statosi ne savo gimtinėje ,ar arčiau Lietuvių ,o statosi ,ten kur gyvena daugiau lenkų ir rusu ,vienu žodžiu internacionalinėje erdvėje TSRS ,,,sėkmės širdžiai ir nuojautai ne įsakysi ,,,,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS