Prezidentė: vienam globos namų vaikui išlaikyti reikia 900 eurų | Diena.lt

PREZIDENTĖ: VIENAM GLOBOS NAMŲ VAIKUI IŠLAIKYTI REIKIA 900 EURŲ

Zarasų savivaldybė delsia pertvarkyti Antazavės vaikų globos namus, nors vaikų globos pertvarka šalyje vyksta jau antrus metus, teigia Zarasuose apsilankiusi prezidentė Dalia Grybauskaitė. Savivaldybės atstovai tikina ieškantys vaikams namų bei naujų globėjų, tačiau ir patys svarstantys kurti bendruomenės namus.

„Mes turime apie 46–47 vaikus ir net 51 darbuotoją. Tad praktiškai turime daugiau darbuotojų negu vaikų, o kiekvieno vaiko išlaikymas kainuoja dvigubai brangiau. Pavyzdžiui, šioje globos įstaigoje Zarasuose tai (vieno vaiko išlaikymas – LRT) kainuoja apie 900 eurų, kai globėjui valstybė mokėtų tik 350 eurų“, – teigia prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Zarasų rajono Antazavės vaikų globos namų atstovai sako, kad vaikai čia turi idealias sąlygas – pastatas renovuotas, vaikai šeimynose gyvena po šešis-aštuonis. Todėl pertvarkant, esą, jie paisys vaikų interesų.

„Turime svajonę, viziją įsigyti namą ir ten kurti bendruomenės namus. (...) O čia mūsų tikslas iki 2020 metų sumažinti vaikų skaičių iki 30-ies“, – apie planus pasakoja Zarasų r. Antazavės vaikų globos namų direktoriaus pavaduotoja soc. darbui Marytė Šileikienė.

Daugiau apie padėtį Zarasuose – reportaže.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na paskaičiavus

tai retas kas turintis šeimoje net 1 vaiką rizikuos paimti beglobiuką.Nes uždirbama tiek kad tikrai niekaip neužtenka ir nepaėmus išgyventi.Kas gauna daugiau-aria nuo ryto iki vakaro be prosvaiščių, kur ten vaikų auklėjimas.Lieka bobulytėms arba ateinančioms auklytėms.Taip kad nesvaikit-kol Lietuvoje bus tokie uždarbiai(ir nesveiki viršvalandžiai)NIEKAS PAPRASČIAUSIAI NEPAJĖGS KA IR LABAI NORĖS ŠITU VAIKELIŲ.O pederastamas tai net netaikykite anų atiduot.Sukils visa Lietuva.I negalvokit ka nesuprantam i kur vėjas pučia..

tai

kaip uz 200e gali isgyventi pensininkas jei turi ne tik save bet ir biurokratus islaikyti mokedamas mokescius???...tai 900e issilaiko visa seima ir gan pakenciamai..Jei prie tarybu voge visi tai dabar daro kitaip ir ne visi o kas prieina prie slamanciu ir juos plauna o kas lieka tai /apgrauztas kaulas/ vaikams ir pensininkams nes ir pabegeliai geriau aprupinami nors nuo to /gero/ begakur geriau tai pensinikui lieka gyvam isikasti kapa o vaikai zudosi.... PREZIDENTE...?

jo..

49 vaikai -51 darbuotojas. va lai paima kiekvienas i savo seima ir problema ispresta. klausimas kas nenori? atsakymas - akivaizdus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS