Prezidentės susitikime su vaikais atgijo vasaros atostogų įspūdžiai | Diena.lt

PREZIDENTĖS SUSITIKIME SU VAIKAIS ATGIJO VASAROS ATOSTOGŲ ĮSPŪDŽIAI

  • 1

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį susitiko su akcijos „Padovanok vaikui vasarą“ partneriais - projekto „Keliaujančios architektų dirbtuvės“ organizatoriais, savanoriais ir dalyviais.

Projektas visą vasarą keliavo po atokiausius šalies kaimelius, vietos vaikams bei jaunimui organizuodamas savaitės trukmės kūrybines stovyklas. Jam pasibaigus net 150 vaikų iš visos Lietuvos buvo pakviesti apsilankyti Valstybės pažinimo centre, pasidalinti stovyklų įspūdžiais ir aptarti projekto rezultatus.

Anot prezidentės, jau trečią kartą kampanijos „Už saugią Lietuvą“ vykdyta vaikų vasaros atostogų akcija - puikus visuomenės susitelkimo pavyzdys. Ši ir daugybė kitų puikių iniciatyvų vaikams dovanojo atostogas, naujų draugų, ilgam išliekančių įspūdžių, žinių ir naudingos patirties ateičiai.

Projektas „Keliaujančios architektūros dirbtuvės“ jau antrus metus jungiasi prie kampanijos „Už saugią Lietuvą“ akcijos „Padovanok vaikui vasarą“. Šiemet architektų komandos, lydimos savanorių dizainerių, menininkų, ugdymo specialistų, aplankė 7 nedideles Lietuvos vietoves (Patilčių, Kulių, Salako, Upytės, Inturkės, Alizavos, Balelių kaimus), kur su vietos vaikais kūrė jų svajonių viešąsias erdves. Į projektą įsitraukę vaikai ne tik gavo turiningo laisvalaikio dovaną, bet ir išmoko naudingų įgūdžių, komandinio darbo.

Nuo kampanijos pradžios, pasak Prezidentės spaudos tarnybos, turiningas vasaros laisvalaikis atsakingo verslo, įmonių, savivaldybių ir entuziastų dėka padovanotas jau 8 tūkstančiams Lietuvos vaikų, augančių sunkumus patiriančiose šeimose.

GALERIJA

  • Prezidentės susitikime su vaikais atgijo vasaros atostogų įspūdžiai
  • Prezidentės susitikime su vaikais atgijo vasaros atostogų įspūdžiai
  • Prezidentės susitikime su vaikais atgijo vasaros atostogų įspūdžiai
R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

viskas

del ivaizdzio butu nebloga artiste

SUSIJUSIOS NAUJIENOS