Prie konteinerių – gėlių darželiai: ar pasiteisina šis originalus eksperimentas? | Diena.lt

PRIE KONTEINERIŲ – GĖLIŲ DARŽELIAI: AR PASITEISINA ŠIS ORIGINALUS EKSPERIMENTAS?

  • 0

Neapsikentęs prie konteinerių paliekamų atliekų, Panevėžys ėmėsi unikalaus eksperimento – aplink konteinerius sužydo gėlių darželiai. Žada žydėti čia bent metus. Kaip iki šiol sekasi eksperimentas ir ką apie tai mano gyventojai, rodyta LNK reportaže.

Panevėžio savivaldybė daro negirdėtą eksperimentą. Trūkus kantrybei specialiai kviesti transportą prie konteinerių sumestoms nerūšiuojamoms atliekoms rankioti, prisodino čia gėlių.

„Čia kova su vėjo malūnais – niekad nesibaigs“, – skeptiškai nusiteikęs buvo pakalbintas panevėžietis.

„Gal gėlėmis ir grožiu galima pakeisti pasaulį?“ – klausė žurnalistė. „Pirma reikia nuo žmonių mąstymo pradėti“, – užtikrintas buvo gyventojas.

„Kas iš to? Pasodino ir meta vėl iš naujo. Šalia mes“, – piktinosi kitas.

Galėjo būti ir blogiau, įžvelgia kiti: „Toliau krauna, bet prie gėlių nekrauna.“

O ir žiedų po pirmosios eksperimento nakties sumažėjo. Daugumai iš anksto gaila brangių gėlių.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Čia nepabus tas grožis. Bus išlaužyta vaikų“, – įsitikinusi eksperimento nepasisekimu moteris.

„Prie mūsų namų buvo pasodinta labai daug medelių, tai liko du“, – panašų nepasiteisinusį pavyzdį pateikė kita panevėžietė.

Vos keturiems hortenzijų darželiams prie konteinerių įrengti 3 tūkst. eurų išleidusi savivaldybė atsargi, turėjo daugiau norų. 

„Pasodinta gėlių prie penkiolikos aikštelių – Beržų, S. Kerbedžio ir Kniaudiškių gatvėse. Tai tiesiog dabar pasirinkome kaip eksperimentą Kniaudiškių g. ir jeigu pasiteisins, tai tiesiog plėsime tuos gėlynus“, – apie buvusius ir esamus planus sakė Miesto infrastruktūros skyriaus vyriausioji specialistė Rūta Taučikienė.

Savivaldybė numačiusi eksperimento trukmę, jei iki tol išmesti baldai, padangos ar statybinės atliekos hortenzijų nepražudys. „Metus tikrai kariausime, o jeigu iš tikrųjų nepasiteisins, tai tie krūmai, manau, atras vietą kitose miesto erdvėse“, – įsitikinusi R. Taučikienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS