R. Karbauskis: klausimo dėl homoseksualų santuokų ministras nederino | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: KLAUSIMO DĖL HOMOSEKSUALŲ SANTUOKŲ MINISTRAS NEDERINO

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskas sako, kad ketvirtadienį apie galimą homoseksualų santuokų pripažinimą Lietuvoje prabilęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas šio klausimo nederino nei su juo pačiu, nei su frakcija.

„LVŽS programoje yra numatyta remti tradicines šeimas, rūpintis jomis, jų gerbūviu. Keisti mūsų programos nuostatų neketiname. Ministras šio siūlymo nei su frakcija, nei su manimi nėra derinęs“, – BNS teigė R. Karbauskis.

Paklaustas, ką mano apie homoseksualų partnerystės įteisinimą, R. Karbauskis pakartojo remiantis „tradicinės šeimos“ koncepciją.

„Tradicinė šeima yra natūrali duotybė ir visuomenės pagrindas, kuris turi būti puoselėjamas“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

E. Misiūnas, komentuodamas bylą Konstituciniame Teisme dėl užsienyje susituokusių tos pačios lyties asmenų teisių Lietuvoje, ketvirtadienį sakė, kad Lietuva galėtų pripažinti homoseksualias santuokas.

„Pati santuoka – manau, jie turi teisę sudaryti santuoką, gyventi tam tikrame teisiniame susitarime su įvairiomis teisinėmis pasekmėmis. Šiuo atveju, žiūrėčiau pakankamai liberaliai. Manau, kad galėtų“,  – sakė E. Misiūnas, paklaustas, ar homoseksualios santuokos turėtų būti pripažįstamos Lietuvoje.

E. Misiūno atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius BNS teigė, kad ministras išsakė savo asmeninę nuomonę, o pataisas dėl homoseksualių asmenų santuokų įteisinimo turėtų teikti Teisingumo ministerija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Tik tradicinės šeimos. Jokių daugiau negali būti komentarų.Karbauskas šiuo atveju yra teisus ir šaunuolis.

...

Che: "Pati santuoka – manau, jie turi teisę sudaryti santuoką, gyventi tam tikrame teisiniame susitarime su įvairiomis teisinėmis pasekmėmis" - kokios teisinės pasekmės, JEI valstybei uždrausta kištis į asmenų privatinį gyvenimą? Vienintelė išimtis - TRADICINĖS Šeimos, kurios Valstybei PADEDA spręst demografines problemas, visa kita valstybės NELIEČIA, tai ir negali sukelt jokių teisinių pasekmių.

Ramunai

gerai atsimonkofilink ta kvaily ,kad daugiau nebebludytu .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS