R. Karbauskis: „valstiečių“ frakcija sustiprėjo ne skaičiumi, o kaip komanda | Diena.lt

R. KARBAUSKIS: „VALSTIEČIŲ“ FRAKCIJA SUSTIPRĖJO NE SKAIČIUMI, O KAIP KOMANDA

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad, nepaisant Naglio Puteikio pasitraukimo, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija išlieka stabili.

Politikas tikina, kad, jo nuomone, iš frakcijos dėl ligos ir įtempto darbo nestabiliu tapęs Mindaugas Puidokas „valstiečių“ darbo neigiamai taip pat nepaveiks. Priešingai, jo teigimu, per pastaruosius metus „valstiečių“ frakcija, išmokusi dirbti kaip komanda, tik sustiprėjo.

R. Karbauskio nuomone, iš frakcijos pasitraukus N. Puteikiui ir perspektyvoje - M. Puidokui LVŽS frakcija nė kiek nesusilpnės. Pasak jo, šių politikų balsų sprendžiant svarbiausius biudžeto klausimus Seime apskritai neprireikė.

„Geriausias rodiklis to, kokie yra stiprūs valdantieji tai - balsavimas dėl biudžeto. Jeigu stebėjote, 84 Seimo nariai balsavo už. Reikia pastebėti, kad N. Puteikio šiame balsavime nebuvo, todėl jo pasitraukimas nesudaro jokių problemų. Valdančiojoje koalicijoje mes turime tokį patį palaikymą kaip ir praeitais metais“, - Eltai kalbėjo R. Karbauskis.

Politiko teigimu, jei iš frakcijos pasitrauks jam kritikos pastaruoju metu negailėjęs ir apie dalyvavimą prezidento rinkimuose pranešęs M. Puidokas, situacija taip pat nesikeistų.

„Seimo narys M. Puidokas, kuris daro tokius keistus pareiškimus, taip pat nebalsavo dėl biudžeto, nes stipriai sirgo. Aš suprantu, kad politologai labai norės, kad mes silpnėtume ir norės galvoti bei sakyti komentarus, va matote jie silpnėja, bet, deja, turiu nuliūdinti visus politologus, šių dviejų balsų balsuojant dėl biudžeto nebuvo“, - sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskio teigimu, apie „valstiečių“ frakcijos nestabilumą šnekama jau nuo Seimo kadencijos pradžios. Jo nuomone, tai yra ne kas kita, kaip propaganda.

„Pas mus jokios įtampos nėra, mes kaip frakcija labai sustiprėjome, per tuos du su puse metų, ne skaičiumi, o kaip komanda. Labai nedaug liko tų, kurie yra frakcijoje, bet ne partijos nariai. Žmonės stoja į LVŽS ir mato ilgalaikę perspektyvą veikti kartu. Mūsų gretos vis didėja ir tai faktas su kuriuo nepasiginčysi“, - kalbėjo „valstiečių“ lyderis. Jo manymu, siekis LVŽS frakciją pavaizduoti nestabilia kyla tik dėl to, kad per šiuos metus valdantieji sugebėjo sumažinti korupciją.

R. Karbauskis linkęs abejoti, ar M. Puidokas galės pasilikti frakcijoje. Pasak jo, M. Puidokas per pastaruosius mėnesius sunkiai sirgo ir turėjo įtemptą politinę dienotvarkę dėl kurios tapo visiškai nestabilus. Todėl, aiškino R. Karbauskis, M. Puidokas frakcijai yra pavojingas. Pasak LVŽS pirmininko, M. Puidoko šalininkai yra susiję su sektomis, todėl reikėtų susirūpinti, ar tik M. Puidoku nėra manipuliuojama.

„Aš prieš dešimt dienų paminėjau, kad jo būsena yra bloga. Tai, kad jis nusprendė dalyvauti prezidento rinkimuose yra simptomas, jog jo būsena tik blogėja. Aš pažįstu jį kaip žmogų daugiau nei ketverius metus ir nieko tokio pas jį nebuvo. Šios priežastys yra susijusios su milžinišku krūviu bei labai sunkia liga ir, tai reiškia, kad žmogus nebeatlaikė (...) Tai, kad jis šneka, jog išeina iš partijos, bet neišeina iš frakcijos yra truputėli nelogiška. Kaip jis gali būti frakcijoje... mes esame susirūpinę jo būsena“, - sakė R. Karbauskis.

ELTA primena, kad Seimo narys N. Puteikis šeštadienį pranešė, jog traukiasi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. Pasak politiko, pagrindinė traukimosi iš valdančiosios jėgos frakcijos priežastis - „valstiečių“ sprendimas kandidatu į prezidentus kelti premjero Sauliaus Skvernelio kandidatūrą.

Taip pat pirmadienį Seimo narys M. Puidokas pranešė stabdąs narystę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungoje ir pareiškė dalyvausiąs Prezidento rinkimuose.

„Valstiečių“ frakciją iki N. Puteikio paliko dar keturi parlamentarai: Povilas Urbšys, Bronius Matelis, Justas Džiugelis, Dovilė Šakalienė.
 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

tomas

Komanda taps monolitu, kai joje liks tik ,,trojka": Karbauskis, Širinskienė ir Skvernelis.

nuostaba

Labiausia "valstiečiai" sustiprės, kai R. Karbauskis liks vienas...Visomis išgalėmis žmogus stengiasi tapti trečia sisteminio slibino galva...Net juokinga:)

Jonas

Na, Ramūnas Karbauskis mato ta, ką nori matyti ir girdi, tai, ką nori girdėti, bet realybė kitokia. Man keista, kodėl šis žmogus, save laikantis genijumi, sėdi, kaip sakoma Seime "paskutinėje eilėje", faktiškai nesimato veiklos tik destrukcija. Kai tiek parako, tai pirmyn į Aplinkos ministrus, kultūros lygį Lietuvoje jau pakėlė, o aplinkosaugos reikaluose problemų yra, parodyk pagaliau darbais, ko vertas, juk buvęs Seime ir Pirmininko pavaduotoju prieš keletą metų, tik kažkodėl neilgai,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS