R. Karoblis atskleidė, kiek papildomų milijonų JAV skirs Baltijos šalių gynybai | Diena.lt

R. KAROBLIS ATSKLEIDĖ, KIEK PAPILDOMŲ MILIJONŲ JAV SKIRS BALTIJOS ŠALIŲ GYNYBAI

Jungtinės Valstijos yra numačiusios papildomus 100 mln. JAV dolerių Baltijos šalių gynybai. Tai LRT RADIJUI patvirtino JAV viešintis Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. Pasak ministro, po derybų su kaimyninėmis šalimis ir JAV didžioji dalis šių lėšų būtų skirta Rusijai atgrasyti, ypatingą dėmesį skiriant Maskvos vykdomai propagandai.

„Didinamos gynybos išlaidos Europos kryptimi, bet yra papildoma eilutė, kurioje yra 100 mln. JAV dolerių Baltijos šalims, bendriems projektams su Amerika. Tai būtų stiprus pajėgumų pastiprinimas mums ir, aišku, kaip bus naudojama turime susitarti tarp Baltijos šalių ir JAV. Bet šie biudžetiniai sprendimai rodo JAV nusiteikimą mus ir toliau remti bei padėti išlaikyti formą“, – sakė R. Karoblis.

Krašto apsaugos ministras Amerikoje dalyvavo Ronaldo Reagano vardo nacionaliniame gynybos forume. Lietuvos atstovai dalyvauti jame pakviesti pirmą kartą.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

man tai durniu laivas kuriam as ir mano seima civilizuotam pasauli bandimai kas stipresnis vikresnis kas daugiau ginklu turi.bet ekonomiskai nori vystiti santykius tema sunki

Vadakste

Ka gi, ginkluosis, ginkluosis, o ar nebus kazkada bum. Geriau nesulaukciau tokiu laiku ir ypac gaila Lietuvos vaiku , nes jiems visas gyvenimas dar pries akis. Zmones galvokim , kas yra geris , o kas yra blogis. Karai zmonijai yra blogis. Zmones mastykim.Visi dori pasaulio zmones turi sakyti , kad stop karams ir ginklavimuisi.

Geriau

jie eitu nakui.Ir kuo greičiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS