Reformuojant neįgaliųjų užimtumą planuojama keisti Užimtumo įstatymą | Diena.lt

REFORMUOJANT NEĮGALIŲJŲ UŽIMTUMĄ PLANUOJAMA KEISTI UŽIMTUMO ĮSTATYMĄ

  • 1

Reformuojant neįgaliųjų įdarbinimo sistemą planuojama rengti Užimtumo įstatymo pataisas, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

„Vasarą Seimo nariai lankėsi socialinėse įmonėse ir įsitikino, kad jos reikalingos, ypač įdarbinant sunkią negalią turinčius asmenis. Tai turėtų atsispindėti ir naujose įstatymo pataisose. Nereikėtų visiškai atsisakyti socialinių įmonių statuso, užtektų jį pakeisti“, - dienraščiui sakė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto (SRDK) pirmininkė Rimantė Salaševičiūtė.

Grupė Seimo narių su Socialinių reikalų ir darbo ministerija (SADM) parengė Socialinių įmonių įstatymo pataisas, kuriomis siūloma kiekvienam neįgaliajam sukurti po vadinamąjį darbo vietos krepšelį, o valstybės institucijoms įvesti neįgaliųjų įdarbinimo kvotas.

Tačiau pasak R. Šalaševičiūtės, pasiūlymai keisti neįgaliųjų įdarbinimo modelį sulaukė didelio pasipriešinimo ir jų buvo atsisakyta.

Lietuvoje yra daugiau kaip 163 tūkst. darbingo amžiaus neįgaliųjų, bet darbą turi tik per 48 tūkstančiai. Iš jų apie 40 tūkstančių darbuojasi ne socialinėse, o maždaug 8 tūkstančiai - socialinėse įmonėse.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

WEKS

Rašo kad kažkas keisis ir tuo pačiu, kad pasiūlymų kažką keisti atsisakyta. Tai keisis ar ne - perskaičius straipsnį niekas nepaaiškėjo....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS