„RTR Planetos“ transliacijos draudimo teismas neatšaukė | Diena.lt

„RTR PLANETOS“ TRANSLIACIJOS DRAUDIMO TEISMAS NEATŠAUKĖ

  • 6

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) paliko galioti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) sprendimą, kuriuo metams uždrausta rusiškos programos „RTR Planeta“ transliacija.

LVAT gegužės 3 dieną neskundžiama nutartimi atmetė televizijos paslaugas tiekiančios bendrovės „Init“ skundą dėl sustabdytos programos „RTR Planeta“ bei kitų jos versijų transliacijos.

Vasario mėnesį Lietuvos radijo ir televizijos komisija dėl karo ir tautinės neapykantos kurstymo įpareigojo transliuotojus Lietuvoje metus nerodyti rusiškos programos „RTR Planeta“.

Bendrovė „Init“ šį sprendimą skundė teismams, o LVAT gegužės 3 dienos nutartimi paliko galioti žemesnės instancijos Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartį.

„Init“ skunde prašė panaikinti LRTK sprendimą argumentuodama, kad transliacijos stabdymas neproporcingai ribojo bendrovės teisę užsiimti komercine veikla.

Vilniaus apygardos teismas anksčiau buvo įvertinęs, kad LRTK transliacijas sustabdė pagrįstai dėl padarytų pažeidimų.

LRTK bendrovei „Init“ dėl draudimo transliuoti „RTR Planetą“ nesilaikymo balandžio pabaigoje skyrė 150 tūkst. eurų baudą. Nustatyta, kad „Init“ transliavo kitą šios programos versiją rusišku pavadinimu „Rossija RTR“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jan

Klounai, yotubeje viskasyra.

Ha ha

Nu kaip jum muzika)))) kaip priė soviėtu

Klounai juokina pasaulį net gėda

Jukšnevičienė su Kasčiūnu-krūmų karaliūnu ir nusisvaiges Bakas tep nusprendė-reiškia tep turi būt.O koki mūsu teismai žinom visi._-___Tikrai kad labai norisi išvažiuoti kur nors kitur iš tokios valstybės...Konclageris.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS