Rukloje mokslininkai kurs inovacijas gynybos sričiai | Diena.lt

RUKLOJE MOKSLININKAI KURS INOVACIJAS GYNYBOS SRIČIAI

  • 2

Šeštadienį Jonavos rajone, Rukloje, prasideda pirmą kartą Lietuvoje rengiama gynybos technologijų kūrybos stovykla (hakatonas) DELTA 1.

Per ją 220 mokslininkų, išradėjų, karybos entuziastų visą savaitgalį kurs inovatyvius sprendimus gynybos sričiai ir Lietuvos kariuomenei, o juos konsultuos daugiau nei 20-ies įvairių sričių Lietuvos ir užsieninio ekspertų, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Tikimės, kad toks bendradarbiavimas padės plačiajai visuomenės daliai daugiau sužinoti apie gynybos technologijų ir saugumo sektorių bei padės atrasti inovatyvių problemų sprendimo būdų. Kita vertus, ne tik visuomenė turės progą susipažinti su kariuomenės poreikiais, tačiau ir krašto apsaugos sistema gaus daug vertingos informacijos apie galimybes, kurių galbūt neįsivaizdavo“, – sakė vienas iš hakatono organizatorių Gynybos resursų agentūros Tyrimų ir technologijų skyriaus vedėjas Laurynas Mockaitis.

Anot KAM pranešimo, hakatono formatas paplitęs pasaulyje ir pasižymi tuo, kad renginio vietoje susibūrusios komandos per trumpą laiką kuria technologinius sprendimus tam tikrai sričiai ar vienai problemai išspręsti, o hakatono pabaigoje pristato produkto prototipą, kurį vertina ekspertų komisijos.

Kadangi stovykla rengiama kariniame dalinyje, dalyvių lauks pažintis su kariuomenės gyvenimu, įvairios užduotys, bus galima apžiūrėti Sausumos pajėgų naudojamą ginkluotę, ekipuotę, karinę techniką, išbandyti akies taiklumą su tikrais ginklais lazerinėje šaudykloje.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

vaiku

zaidimai,ir ju labai silni gynybiniai ginklai,kurie yra nieko verti, nes ne gynybai jie skirti ,o tik maistu malsinimui,net 'apmokymai' vyksta tik ta linkme,trumpai :labai silpni ir jokios konkrecios gynybos sistemos.

...

Ir kiek 'prototipą' bebandant bus 'sąjungininkų' lėktuvų numušta?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS