S. Skvernelis: alkoholio reklamos plėšymas yra absurdas | Diena.lt

S. SKVERNELIS: ALKOHOLIO REKLAMOS PLĖŠYMAS YRA ABSURDAS

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad alkoholio prieinamumo ir reklamos ribojimo įstatymai neturėtų būti suvulgarinti. Jis ragina neplėšyti reklamų iš užsienio leidinių ir vadina tai absurdu.

„Įstatymo taikymas taip pat reikalauja protingumo ir proporcingumo kriterijų. (...) Aš tikrai siūlau neplėšyti (reklamų), tai yra absurdas visiškas“, - ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis.

Anot jo, užsienio žurnalai, kurie nėra skirti Lietuvos rinkai, neturi reikšmingo poveikio visuomenei, todėl reklamos ribojimu juose nebūtų pasiekti keliami tikslai. Ministro Pirmininko nuomone, jeigu būtų privaloma plėšyti reklamas, tuomet reikėtų tikrinti ir gyventojų įsivežamą spaudą.

„Iš esmės, jeigu mes pradėtume dabar bandyti interpretuoti įstatymą, tai turbūt atsirastų ir prievolė. Įsivaizduokite, iš užsienio grįžta žmonės, atostogavo, nusipirko žurnalus. Ir pasienio pareigūnai ar muitininkai turėtų vartyti žurnalą, ieškoti reklamų, tai yra absurdas“, - teigė Premjeras.

Jo teigimu, neteisingai alkoholio prieinamumo ribojimai traktuojami ir restoranuose. Pastarųjų savininkai susirūpino, kad negali pardavinėti alkoholio taroje, todėl užsisakiusiems vyno arba šampano, šį perpila į grafinus arba klientui nepalieka butelio.

„Galima bandyti traktuoti kaip tu sugebi, jeigu proto absoliučiai nėra, tai gali padaryti interpretacijas, bet šis ribojimas padarytas ne dėl restoranų, ne dėl kavinių, o dėl vadinamųjų girdyklų. Kada ateidavo į kioską, kuris net nepanašus nei į kavinę, nei į barą. Pirkdavo butelį alkoholio, jam atsukdavo kamštuką ir būdavo viskas tvarkoje. Jis užsukdavo kamštuką ir išeidavo“, - tikino S. Skvernelis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį reklamos iš užsienio leidinių plėšymą pavadino gėdingu ir pasiūlė keisti įstatymus. Konservatoriai dar savaitės pradžioje pasiūlė užsienio leidiniams taikyti išimtį ir leisti jiems spausdinti alkoholio reklamą.

Nuo Naujųjų metų Lietuvoje uždrausta alkoholio reklama. Dėl to užsienio leidinių platintojai pradėjo tušuoti arba išplėšti iš užsienietiškų leidinių alkoholio reklamas. Tuo pasipiktino visuomenė, o konservatoriai prabilo apie galimybę užsienio leidiniams padaryti išimtį ir leisti reklamuoti alkoholį.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Šiaip

Absurdas esatę jūs, valdžia ir jau gerus 20 virš metų.. Kad kas būtų žinojes 91, ais kaip jūs kojas i juos valysites, vargu ar kas būtų tada jus palaike...

geriau

geriau pazabotu reklama per visus kanalus rodydami vienodu laiku ar cia nepazeidziamos zmogaus teises ar tai nera kartelinis susitarimas vienodu metu per visus kanalus rodoma reklama ar tai nenusikaltimas

nado, Fedia

Seną alkoholiką tik su rykšte perauklėsi. O jei rimtai, reikia tvarkos, nes pusė emigravo o kiti prasigėrė. Dar reiktų sumažinti mokesčius ir korupciją. Ar kas ryšis tam ar vis tik reiks krautis lagaminus..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS