S. Skvernelis: greta draudimų būtina numatyti alternatyvas rūkantiems | Diena.lt

S. SKVERNELIS: GRETA DRAUDIMŲ BŪTINA NUMATYTI ALTERNATYVAS RŪKANTIEMS

Greta Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlomų apribojimų ir draudimų būtina numatyti alternatyvas bei pagalbą rūkantiems, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Interviu laidoje „Delfi Dėmesio centre" jis teigia, kad dalis ministerijos antradienį Vyriausybėje pristatytų priemonių palaikymo nesulauks.

„Šiandien turėjome pirmą tokį svarstymą, kur tikrai daug tų priemonių nesulauks palaikymo Vyriausybėje. Kitas labai svarbus momentas, kas ir buvo akcentuota pačiai ministerijai – jei mes kalbame apie prieinamumo sumažinimą ir tiems žmonėms, kurie turi žalingą įprotį, tai koks yra pasiūlymų paketas, susijęs su pagalba tam žmogui, kuris rūko, kaip jam išeiti iš tos priklausomybės“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.  

Vien uždrausti nieko nepasiūlius perspektyvos nėra.

Anot S. Skvernelio, Vyriausybėje aptarta galimybė kompensuoti medikamentus, taip pat sukurti mechanizmą, kuris skatintų žmones pereiti nuo, jo nuomone, labiau žalingo „tradicinės cigarečių rūkymo“ prie „gerokai mažiau pavojingų elektroninių cigarečių“.

„Dėl reklamos – linskime pritarti, kad nebūtų viešai eksponuojamos cigaretės, viešai, atėjus prie kasos, kad nebūtų viešai reklamos. Bet dėl pakelio bendro, tai žiūriu skeptiškai ir, ko gero, palaikymo nebus“, – tikino jis.

Premjeras teigia, kad įvedant draudimus rūkyti daugiabučių balkonuose, lauko kavinėse, būtina numatyti ir alternatyvas rūkaliams, pavyzdžiui, lauko kavinėse numatant atskiras rūkymo zonas.

„Tai yra išeitis. Vien uždrausti nieko nepasiūlius perspektyvos nėra. Dėl to prie to plano yra dirbama“, – sakė S. Skvernelis.

Sveikatos apsaugos ministerijos kartu su kitomis institucijomis parengtos Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisos numato dar labiau sugriežtinti tabako prieinamumą. Jomis siūloma įteisinti vienodą cigarečių pakuotę, uždrausti demonstruoti jas parduotuvėse, neleisti rūkyti daugiabučių balkonuose, lauko kavinėse, paplūdimiuose ir kitose vietose.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Aldona

Kieme prie šiukšliadėžių--tik ne balkone ir ne kambary

Zelemunčikas

Eureka,sušuko Archimedas.Sauliau įsitempęs pagalvok apie alternatyvą bezdaliams.

Ponia Laura Palmer

Ar skubiai reikia skolinimosi? Aš teikiu visu rušiu finansine pagalba. Aš galiu padeti jums gauti tikra paskola, kad atitiktu jusu finansinius poreikius. "Mes siulome prieinama asmenine paskola be jokiu vargo". Taikykite dabar ir gaukite privataus arba verslo paskola per 48 valandas. - Palukanu norma: 3% per metus (be kredito patikrinimu !!!) - Atlyginimo tikrinimas nera. - greitas patvirtinimas. - Užstatas nera. - Konkurencine palukanu norma. Jei susidomejote, prašome daugiau informacijos, prašome susisiekti su mumis dabar Ponia Laura Palmer ☎ +1 (518) 460 6250 El. Paštas: angelfunding.net@gmail.com
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS