S. Skvernelis žada atsakyti į dalį LSDD frakcijos klausimų apie G. Landsbergį | Diena.lt

S. SKVERNELIS ŽADA ATSAKYTI Į DALĮ LSDD FRAKCIJOS KLAUSIMŲ APIE G. LANDSBERGĮ

  • 11

Seimo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijai premjerui viešai pateikus klausimų apie konservatoriaus Gabrieliaus Landsbergio žmonos verslą, premjeras Saulius Skvernelis žada, kad Vyriausybė atsakys į klausimus, kurie yra jos kompetencija.

LSDD frakcija trečiadienį išplatino pranešimą, kuriame S. Skverneliui uždavė keliasdešimt klausimų. Pavyzdžiui, teiraujamasi, ar premjerui žinoma, kad savo Viešųjų ir privačių interesų deklaracijoje Seimo narys G. Landsbergis nėra deklaravęs savo šeimos verslo ryšių su bendrove „NT Valdos“ bei šio juridinio asmens teikiamos naudos ir sudarytų išskirtinių sąlygų jo šeimos verslui. Be kita ko, teiraujamasi, ar premjerui žinoma, jog minėta bendrovė patalpas Austėjos Landsbergienės verslui nuomoja gerokai žemesne nei rinkos kaina.

Anot premjero, dalis jam užduotų klausimų turėtų būti adresuoti kitoms institucijoms.

„Naujas žanras yra – klausinėjamas ministras pirmininkas klausimų, kurie susiję su vienu ar kitu politiku, tai mes į juos visus tikrai labai rimtai atsakysime. Kaip ir buvo klausimai, susiję su žemės ūkio sektoriumi ir, matyt, adresuoti yra Ramūnui Karbauskiui daugiausia. Tai lygiai taip pat šiuo atveju tikrai tuos klausimus išnagrinėsime, tai, kas susiję su valstybės turto panaudojimu, tai vienareikšmiškai gausime atsakymus, kaip tos procedūros buvo padarytos, atliktos – ar laikantis įstatymų, ar nėra jokių kitokių kabliukų“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje sakė S. Skvernelis.

„Kalbant apie klausimus, kurie tikrai nėra Vyriausybės kompetencija, kalbant apie galimus viešųjų ir privačių interesų pažeidimus, tai persiųsime tuos klausimus tiesiog institucijai, kuri tą nagrinėja“, – sakė jis.

A. Landsbergienė valdo privačias mokyklas ir darželius, veiklai Vilniuje, be kitų, ji nuomoja „Lietuvos energijos“ įmonės „NT Valdos“ patalpas Gervėčių gatvėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Pensininkas

Is visos tos rastliavos darosi aisku,kad tarybinei nomenklaturai ateina galas.Nereikia apsiputojus spjaudytis ir kazka irodineti Jei tu buvai padorus zmogus ,gerbsi ir kito darbus bei jo mintis.

Nukvakusio senio Kęsto galvoje - kralikų vestuvės

Tai vargšas nusenęs žmogelis – okupacijos laikų liekana. Visą laiką sąžiningai tarnavo sovietų represinėse struktūrose. Negailėdamas jėgų kovojo su Sovietų Sąjungos priešais, naikino ir trėmė visus, netikinčius šviesiu komunizmo rytojumi. Vykdė ir viršijo Komunistų partijos iškeltus penkmečio planus. Visas sovietines šventes šventė negailėdamas sveikatos. Nenuostabu, kad žmogelis prieš laiką susidėvėjo ir psichiškai, ir fiziškai. Dabar prisiduria pragyvenimui, rašydamas komentarus, liaupsinančius fašistinę Kremliaus milijardierių kliką ir keikiančius Lietuvą. Nebesupranta žmogelis apie ką straipsnyje rašoma, todėl jo komentarai ne į temą. Kadangi apmokama pagal žodžių kiekį komentare, visada gale prirašo „Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką”. Taip žmogelis beveik trečdaliu pasididina savo komentarą. Dėl protinio neįgalumo tą patį komentarą kartoja po daugeliu straipsnių.

Kęstas

Lietuva neatsisakė Smetonos palikimo.Šiuolaikinė Lietuva primena Kiniją. Lietuva yra valdoma visuotiniu pasiklausymu (atsimenate, "šik.au ir tapšnojau"), kitais autoritariniais metodais (pilietybės atiminėjimas, guminės kulkos, ašarinės dujos ir vandens patrankos už 200 tūkstančių eurų, nuolatos perpildyti kalėjimai).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS