Šalies vadovai pasveikino Islandiją nacionalinės šventės proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI PASVEIKINO ISLANDIJĄ NACIONALINĖS ŠVENTĖS PROGA

  • 3

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Saulius Skvernelis pasveikino Islandiją su Nepriklausomybės diena.

Prezidentė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Islandijos Respublikos prezidentą Gudnį Th. Johannessoną 74-ųjų Islandijos nepriklausomybės metinių proga.

„Lietuviams Islandija – ypatinga valstybė. Prieš 28 metus ji pirmoji pripažino Lietuvos žmonių laisvę ir nepriklausomybę. Vertiname Jūsų šalies ir jos piliečių paramą Lietuvai ir niekada jos nepamiršime. Tuomet mus sujungusi lietuvių ir islandų drąsa sukūrė tvirčiausius Lietuvos ir Islandijos draugystės ir bendrų vertybių saitus“, – rašoma šalies vadovės sveikinime.

Šiais metais, atstovaudamas visiems islandams, Islandijos prezidentas dalyvavo šventiniuose Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimo renginiuose Vilniuje. Anot prezidentės D. Grybauskaitės, tai, kad šią svarbią dieną abi šalys šventė kartu, Lietuvai ypač brangu.

Sveikinime šalies vadovė pabrėžė, kad Lietuva ir Islandija – valstybės partnerės ir bendramintės politinio bendradarbiavimo srityje, kartu dirbančios NATO ir Baltijos jūros regione. Lietuva palaiko dvišalio dialogo ir gynybos ryšių plėtrą, vertina bendrą požiūrį į saugumo iššūkius ir Islandijos indėlį prisidedant prie NATO priešakinių pajėgų formavimo Lietuvoje.

Nacionalinės šventės proga prezidentė Islandijos vadovui ir visiems Islandijos žmonėms palinkėjo džiugaus minėjimo, laimės, visokeriopos sėkmės ir klestėjimo.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis Lietuvos vyriausybės vardu pasveikino Islandijos premjerę Katrin Jakobsdottir ir visus šios šalies žmones Islandijos nepriklausomybės dienos proga.

„Mes itin vertiname glaudų mūsų šalių dialogą plėtojant dvišalę partnerystę ir bendradarbiaujant tarptautinėse organizacijose. Neabejoju, kad mūsų tautos toliau klestės, o Lietuva ir Islandija sėkmingai plėtos abipusį sutarimą ir paramą. Tvirtai tikiu mūsų bendra pozicija ir pastangomis siekti taikios bei saugios Šiaurės ir Baltijos regiono ateities“, – sakoma premjero S. Skvernelio sveikinime.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

labai gerai

bet ten nera salia rusija-aplinkui vien vandenynas tai ju laimei,,,,uztat ir garbinga,laiminga salis,,,,kai nera svetimu tautu naikintoju ,,,apsimeteliu ,,,parsidaveliu,,,bet jie turi kita beda ,,,,,,kraujomaisa ,,,zenijas pusbroliai-puseseres ir t,t,,,,,

Taip

O,kas Lietuvai neleido dabar buti kaip -Islandiją?

...

Maža, bet garbi Šalis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS