Šalies vadovai sveikina pasaulio lietuvius vienybės dienos proga | Diena.lt

ŠALIES VADOVAI SVEIKINA PASAULIO LIETUVIUS VIENYBĖS DIENOS PROGA

  • 10

Lietuvos vadovai sveikina užsienyje gyvenančius tautiečius su Pasaulio lietuvių vienybės diena.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį užsienyje gyvenančiuosius ragino aktyviais Lietuvos kūrėjais.

Anot jo, pasaulio lietuviai įvairiais istoriniais tarpsniais telkė ir teikė Lietuvai politinę, finansinę ir humanitarinę pagalbą, todėl dabar Lietuvos užduotis – sudaryti sąlygas užsienio lietuviams aktyviai dalyvauti šalies gyvenime ir jaustis reikalingiems tėvynėje.

„Esame viena Lietuva. Mūsų valstybei svarbu, kad svetur gyvenantys tautiečiai išsaugotų savo tautinę tapatybę ir neatitoltų nuo tėvynės. Vertiname visų lietuvių indėlį puoselėjant lietuvybę, pristatant Lietuvos kultūrą ir istoriją visame pasaulyje“, – teigė šalies vadovas.

G. Nausėda pabrėžė, jog džiaugiasi kiekvienu lietuviu, kuris apsisprendžia grįžti į Lietuvą, nes kiekvienas jų yra laukiamas su savo patirtimi, idėjomis, savo svajonių Lietuvos vizija.

„Kviečiu jus būti aktyviais Lietuvos kūrėjais. Kiekvienas iš jūsų esate neatskiriama mūsų tautos dalis. Mus jungia bendras siekis – sėkminga, moderni, saugi Lietuva, kurioje kiekvienam būtų gera kurti savo ateitį“, – sakė prezidentas.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė sveikindama teigė, kad „pasaulio lietuviai yra didžiausių Lietuvos pasiekimų ir pergalių dalininkai, prie jų prisidėję bet kokio atstumo neįveikiamu patriotiškumu, svetur sukauptomis žiniomis ir subrandintais talentais“.

„Kad ir kur esame, mokame didžiuotis valstybe, pasitikėti savimi bei vienas kitu – ir tada, kai pasaulio akys krypsta į mus, ir tada, kai Lietuva auginama tyliais kasdieniais darbais“, – sakė ministrė pirmininkė.

„Gebame susitelkti, kai to reikia labiausiai. Ir ne tik švęsdami, bet ir remdami kovą už laisvę, kurioje matome mūsų pačių kovų atspindžius. Tokios vienybės dienų – jau daugiau kaip 500, tiek laiko tęsiasi brutali, kasdienė Rusijos karinė agresija Ukrainoje“, – pridūrė ji.

I. Šimonytė ragino neleisti „užgesti šiai vienybės, laisvės ir solidarumo dvasiai – joje Lietuva gimė, joje atkūrė Nepriklausomybę, ir tik joje gali toliau klestėti“.

Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen savo sveikinime prisiminė Vilniuje viešėjusio JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) kalbą, kurioje jis teigė, kad „kartu susibūrusių žmonių jėgos neįmanoma užgniaužti“, o „Baltijos kelias – ne Berlyno siena – tapo Europos ateities simboliu“.

„Taigi vienybėje – jėga, padėjusi mums ir laisvę atkovoti. Per visą prezidento kalbą kartojosi vienybės akcentas – ne tik tarp mūsų, gyvenusių čia ir už Atlanto, bet ir tarp JAV bei Lietuvos, Europos ir apskritai NATO valstybių“, – sakė Seimo vadovė.

„Nes tik laikydamiesi vienybės dvasios pasieksime bendrų tikslų, kartu atsakysime į Rusijos agresiją ir sukursime tokį pasaulį, kokio norime savo vaikams“, – pridūrė ji.

Pasaulio lietuvių vienybės diena švenčiama liepos 17-ąją, šią dieną taip pat minima Stepono Dariaus ir Stasio Girėno žūtis, prisimenamas „Lituanica“ skrydis per Atlantą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

PSD vezdu trenktas , per prievarta vakcinuotas runkkelis

skersai isilga ant jusu sveikinimu dejes. manes galit nesveikint as ir be jusu sveikinimu sveikas. a del pylietybes tai galvoju kad laikas butu kokios zamibijos paimt jie gi vis delto dar biski zmones zmoniskesni...bent jau nesimeldzia euriukui tai nuosirdzi kekviena diena ir po daug.... ir privalomu mokesciu maziau ir vakcinatoriuai su QR koderiais noredami privakcinuot ir pribaust nesivaiko zmoniu po parkus ,a ir PSD ir elektriku aferistu te ner ir zalioji siuksliu mafija te da ne tai suzaliavus...

Valkatos visi vienodi,

ar lietuviai,ar papuasai iš Afrikos .Tikri lietuviai stato savo gyvenimus,augina vaikus Lietuvoje ir Lietuvai, dalis ,deja vadovaujasi rusišku ,Krylovo pasakėčios personažo-kiaulės mentalitetu-"tėvynė ten,kur sotesnis penas"...Mankurtai,galit toliau snargliuotis, kaip jus Ladsbergis išvarė...

mūsu valdžiai

geriausi lietuviai yr tie katri gyvena ne Lietuvoj o už tukstonciu kilometru kitose šalyse. Nemaišo valdyt:D:D
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS