Sausų ir šiltų dienų liko nedaug | Diena.lt

SAUSŲ IR ŠILTŲ DIENŲ LIKO NEDAUG

Dar bent porą dienų džiaugsimės šiltais ir sausais orais. Jau ketvirtadienį, pradedant šiauriniais rajonais, pradės lynoti, o visą šalį lietūs apims penktadienį, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Alva Nagelytė.

Antradienį išliks šilti ir gana debesuoti, tik su trumpais pragiedruliais orai. Dėl aukšto atmosferos slėgio lietaus tikimybė bus nedidelė, tik kai kur šiauriniuose rajonuose gali palynoti. Temperatūra kils iki 14–16 laipsnių, pietiniame šalies pakraštyje – iki 17–18. Pūs pietvakarinių vidutinio stiprumo vėjas.

Trečiadienį orai išliks panašūs. Naktis bus sausa, bus debesuota su pragiedruliais, toliau pūs pietvakarių vėjas. Temperatūra naktį nenuslūgs žemiau 10 laipsnių.

„Antroje dienos pusėje šiaurinius rajonus pamažu aptrauks storesni lietaus debesys ir ims nesmarkiai lynoti. Šioje šalies dalyje dieną jau bus vėsiau – apie 11–13 laipsnių šilumos, o šalies pietuose temperatūra kils iki 14–16 laipsnių“, – prognozavo sinoptikė.

Ketvirtadienį gali lynoti vidurio bei šiaurės Lietuvoje, toks lietus truks ilgiau. Diena bus tyki, naktį bei dieną drieksis rūkai, temperatūra nakties metu šalies šiaurėje nuslūgs iki 6–8 laipsnių, pietuose – iki 10–11 laipsnių. Dieną šiauriniuose rajonuose temperatūra jau bus artima 10 laipsnių, kraštiniuose pietiniuose rajonuose dar kils iki 13–15.

Penktadienį per šalį nuslinks jau gausesnis lietus, jis apims ir pietinius šalies rajonus. Vėjas atsisuks iš šiaurės rytų ir plūstelės gerokai vėsesni orai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS