Savaitgalį vėl lepins vasariški orai, deja, šiluma neužsibus | Diena.lt

SAVAITGALĮ VĖL LEPINS VASARIŠKI ORAI, DEJA, ŠILUMA NEUŽSIBUS

Vasariški orai Lietuvą vėl pasieks savaitgalį – sekmadienį šils iki 27 laipsnių, lietaus nenumatoma. Tiesa, vėliau orai vės, LRT RADIJUI pasakojo sinoptikė Alva Nagelytė.

Penktadienis bus debesuotas, pirmoje dienos pusėje palynos daugiausiai pietiniuose rajonuose, bet negausiai. Temperatūra pakils iki 15–19 laipsnių šilumos. Prie jūros lietaus nesitikima, temperatūra ten svyruos apie 16–17 laipsnių. Pūs vidutinio greičio šiaurės vakarų, šiaurės vėjas.

Šeštadienio naktį debesys sklaidysis, nelis, bet naktis dar bus vėsoka. Temperatūra nukris iki 4–9 laipsnių šilumos. Dieną iš Vakarų Europos į Lietuvą jau artinsis vasariška šiluma. Temperatūra daug kur jau pakils iki 20 laipsnių, lyti neturėtų.

„Sekmadienį jau užplūs vasariška šiluma. Naktį temperatūra jau nekris žemiau 10 laipsnių, o dieną temperatūra šoktelės iki 24–27 laipsnių šilumos. Prie jūros bus apie 20 laipsnių. Diena bus saulėta, graži, tikrai tinkama poilsiui“, – žadėjo sinoptikė.

Pasak jos, šiluma ilgai neužsibus. Pirmadienį, praslinkus trumpiems lietums, temperatūra jau sumažės, bet bus pakankamai šilta. Dienos metus temperatūra svyruos tarp 20 ir 24 laipsnių šilumos.

Antradienį bus šiek tiek vėsiau – temperatūra dienomis sieks 20 laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

vv

Puiku! Visi esame issiilge ir saulutes ir silumos!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS