Seimas žengė pirmą žingsnį, kad nebūtų plėšomi užsienio leidiniai | Diena.lt

SEIMAS ŽENGĖ PIRMĄ ŽINGSNĮ, KAD NEBŪTŲ PLĖŠOMI UŽSIENIO LEIDINIAI

  • 6

Seimas imasi spręsti problemą, kad dėl alkoholio reklamos draudimo nebūtų plėšomi užsienio žurnalai.

Šeštadienį Seimo nariai po pateikimo pritarė Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narės Radvilės Morkūnaitė-Mikulėnienės pateiktoms Alkoholio kontrolės įstatymo pataisoms, kuriose siūloma numatyti reklamos draudimo išimtį importuotiems leidiniams užsienio kalba, leidžiamiems užsienyje registruoto juridinio asmens.

Pagal projektą, reklama nelaikoma informacija apie alkoholinius gėrimus importuotuose leidiniuose užsienio kalba, kurio leidėjas yra užsienyje registruotas juridinis asmuo.

Už įstatymo pataisas po pateikimo balsavo 83 Seimo nariai, prieš buvo 1, susilaikė 5 parlamentarai. Seimas prie šio projekto grįš pavasario sesijoje. Dėl įstatymo pataisų parlamentarai paprašė Vyriausybės išvados.

Viešojoje erdvėje pastarosiomis dienomis kilo visuomenės pasipiktinimas dėl užsienio žurnalų niokojimo išplėšiant puslapius su reklaminiais alkoholio pranešimais ar vizualizacijomis.

Kaip ELTA jau skelbė, užsienio leidinių platintojai bent laikinai galės neplėšyti ar kitais būdais neslėpti alkoholio reklamos Lietuvoje pardavinėjamoje spaudoje. Tokį kompromisą sausio 12 d. pasiekė Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento bei platintojų atstovai.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė yra pareiškusi, kad iš žurnalų plėšomos reklamos daro gėdą Lietuvai, ir paragino tobulinti įstatymus.

Nuo Naujųjų metų Lietuvoje uždrausta alkoholio reklama. Dėl to užsienio leidinių platintojai pradėjo tušuoti arba išplėšti iš užsienietiškų leidinių alkoholio reklamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

plusteles

plusteles rusu kalba leidiniai ne tik su alkoholio reklama ir kaip suprantame dziaugsites ir kaip sakot neplesysit , bent taip eina suprasti

O

nuostolius gavusiems žurnalus be lapų ar atlygins? Ir jei atlygins, tai vėl iš visų mokesčių mokėtojų pinigų ar iš plėšymo iniciatorių kišenės?

Beretei kur ,,Uždrausti.."

susikišk tu tuos savo šūkius žinai kur?Nemanyk kad sudūrinsi eilinius žmones lyg anie nematytu kad tik šiti valdžiukai bent šiektiek normaliau žiuri tos ,,tavo Lietuvos už kurią kovojei"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS